MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η Ρωσία έδωσε στοιχεία για τη σχέση Τουρκίας - τζιχαντιστών.

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και αεροφωτογραφίες για τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος, κυρίως σε ό,τι αφορά το παράνομο εμπόριο πετρέλαιου, ανακοινώνοντας πως οι μυστικές της υπηρεσίες έχουν εντοπίσει περίπου 12.000 βυτιοφόρα στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ. 

Όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Ρουντσκόι, αντιστράτηγος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας: «Τα βίντεο και οι αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι στην περιοχή Ζάκχο (στο βόρειο Ιράκ) υπάρχουν 11.775 βυτία και φορτηγά, τα οποία βρίσκονται και από τις δυο πλευρές των τουρκο-ιρακινών συνόρων».

«Πρέπει να σημειωθεί ότι το πετρέλαιο τόσο από το Ιράκ όσο και από τη Συρία έρχεται δια μέσου του οδοφράγματος του Ζάκχο», πρόσθεσε. 

Ο Σεργκέι Ρουντσκόι σημείωσε ακόμη πως φορτηγά, που μεταφέρουν πετρέλαιο, εξακολουθούν να διασχίζουν και τα τουρκοσυριακά σύνορα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των φορτηγών, που μέσω των βόρειων και δυτικών συριακών περασμάτων φτάνουν στη Τουρκία, έχει μειωθεί. 

«Με βάση τα δορυφορικά δεδομένα, ο αριθμός των βυτίων που μετακινούνται μέσω της βόρειας διαδρομής προς το διυλιστήριο στην τουρκική πόλη Μπάτμαν έχει μειωθεί σημαντικά» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι και ο αριθμός των φορτηγών που ακολουθούν τη δυτική διαδρομή, ανάμεσα στις τουρκικές πόλεις Ρεϊνχάλι (κοντά στα συριακά σύνορα) και στην Αλεξανδρέττα, έχουν μειωθεί σε 265 οχήματα. 

Ακόμη ανακοίνωσε πως η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στη Συρία έχει καταστρέψει περίπου 2.000 βυτία που χρησιμοποιούνται από τους τζιχαντιστές για τη μεταφορά πετρελαίου. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, τα ρωσικά βομβαρδιστικά έχουν χτυπήσει 17 κόμβοι βυτιοφόρων, αλλά και αρκετές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τους τζιχαντιστές για εξόρυξη και διύλιση του πετρελαίου. 

Για τον λόγο αυτό, σημείωσε ο Σεργκέι Ρουντσκόι, το Ισλαμικό Κράτος έχει αναγκαστεί να αναζητήσει νέες διαδρομές για τη μεταφορά του πετρελαίου. Σήμερα, συνέχισε, τα βυτιοφόρα κινούνται από την επαρχεία Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ισλαμικού κράτος, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με κατεύθυνση το Ζάκχο και τη Μοσούλη. «Παρά την μεγάλη παράκαμψη που χρειάζεται να κάνουν πλέον, το σημείο τερματισμού της διαδρομής του λαθρεμπορίου παραμένει η Τουρκία», κατέληξε ο Ρουντσκόι. 

Πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου