MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η Ελλάδα εισέρχεται στα προεόρτια του τρίτου παγκόσμιου πολέμου;

(Σ.Σ.: Μήπως λοιπόν, πάμε και για τον Ευρω-Στρατό ; Λέω εγω τώρα ...)

Το σύμφωνο ασφάλειας υπερισχύει του συμφώνου σταθερότητας», είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας. Τέζα οι Γερμανοί! 

Η Γερμανική λιτότητα πιθανότατα έπεσε και αυτή «νεκρή» στο Παρίσι απο τα πυρά των αδίστακτων τρομοκρατών. Δεν μπορεί μια ολόκληρη Ευρώπη να κάνει το «γερο Λαδά τον τσιγκούνη», ενώ γύρω ο κόσμος καίγεται. 

«Η Γαλλία είναι σε πόλεμο», αυτή ήταν η πρώτη φράση της ομιλίας του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην έκτακτη συνεδρίαση των δύο σωμάτων του Γαλλικού Κοινοβουλίου στις Βερσαλλίες το απόγευμα της Δευτέρας (16 Νοεμβρίου). 

«Η τρομοκρατία δεν θα καταστρέψει την δημοκρατία», αλλά «η δημοκρατία θα καταστρέψει την τρομοκρατία», κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος, σύμφωνα με ευρωπαϊκό δημοσίευμα

Μέσα σε αυτό το πολεμικό σκηνικό με τα «τύμπανα του πολέμου» να κτυπούν, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι η Γαλλία θα επικαλεσθεί το Ευρωπαϊκό πρωτόκολλο για την παροχή αμυντικής βοήθειας. 

Αντί του άρθρου 222 της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απαιτεί την συνδρομή όταν ένα κράτος μέλος είναι «σε τρομοκρατική επίθεση», η Γαλλία επέλεξε να ενεργοποιήσει το άρθρο 42. Παρ 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το άρθρο αυτό ορίζει ότι «εάν ένα κράτος μέλος ευρίσκεται σε ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, ΤΟΤΕ ΟΛΑ τα άλλα κράτη μέλη θα έχουν απέναντί του την υποχρέωση να αποστείλουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους» 

Αυτό είναι σύμφωνο το οποίο επικαλέσθηκε ο Ολάντ, δηλώνοντας ότι η Γαλλία δέχθηκε επίθεση από έναν «στρατό τρομοκρατών» που ενεργεί από το εξωτερικό. Οι επιθέσεις στο Παρίσι είχαν «προγραμματιστεί στην Συρία, οργανώθηκαν στο Βέλγιο, και διαπράχθηκαν με γαλλική συνενοχή, εντός γαλλικού εδάφους. 

«Θα δημιουργήσουμε έναν μεγάλο και μοναδικό συνασπισμό», τόνισαν Γάλλοι βουλευτές. «Ο εχθρός είναι η Daesh», είπαν, χρησιμοποιώντας το αραβικό όνομα για την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους. 

Με λίγα λόγια σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η Ελλάδα θα πρέπει να συνδράμει με μέρος των δυνάμεων της περίφημης δύναμης ΔΕΛΤΑ, η οποία απαρτίζεται από την ελίτ των ανδρών του Ελληνικού στρατού.

Επίσης ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη με Έλληνες πιλότους , οι οποίοι θεωρούνται οι καλύτεροι του ΝΑΤΟ, αλλά και ελικόπτερα και άλλα μέσα θα συνδράμουν πιθανότατα στον ευρωπαϊκό συνασπισμό.



Η Ελλάδα αυτήν την δεδομένη στιγμή θα εμπλακεί κατά πάσα πιθανότατα σε έναν κυκεώνα ενός «βρώμικου πολέμου», ο χρονικός ορίζοντας του οποίου είναι αμφίβολος καθώς και τα αποτελέσματα του. 

Θα αλλάξει ολόκληρο το σύστημα υποδοχής στα σύνορα της ΕΕ, και πιθανότατα θα έρθουν ευρωπαϊκές δυνάμεις στο Αιγαίο για το καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων. 

Η χώρα μας εισέρχεται σύμφωνα με πολλούς εμπειρογνώμονες στα προεόρτια του τρίτου παγκοσμίου πολέμου. 

Ο Ολάντ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η Γαλλία ζήτησε συνάντηση και ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Είπε επίσης ότι θα συναντηθεί σύντομα με τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας , Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν, για «να ενώσουν τις δυνάμεις τους , που αποτελεί μια πράξη που έπρεπε να είχε γίνει». 

«Δεν είμαστε σε πόλεμο των πολιτισμών, επειδή [οι τρομοκράτες] δεν έχουν κανένα πολιτισμό», είπε ο Ολάντ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολάντ ζήτησε από το Κοινοβούλιο να ψηφίσει πριν από το τέλος της εβδομάδας για την παράταση της καταστάσεως έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, με διατάξεις για την διευκόλυνση των διοικητικών μέτρων, το δικαστικό σώμα, για έρευνες και συλλήψεις κατ’ οίκων. 

Επίσης ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε την δημιουργία 8.500 θέσεων στην αστυνομία, τη δικαιοσύνη, στην υπηρεσία των συνόρων, το πάγωμα της μείωσης του προσωπικού στο στρατό, και οι έφεδροι θα κληθούν να σχηματίσουν «ειδικές μονάδες».

Ο ίδιος αναγνώρισε αυτά τα μέτρα θα επιδεινώσουν την οικονομική κατάσταση της Γαλλίας. Παρ' όλα αυτά, «το σύμφωνο ασφάλειας υπερισχύει του συμφώνου σταθερότητας», είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επιβλέπει τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών της ΕΕ. 

Εφόσον ισχύσει αυτό, η γερμανική λιτότητα πάει περίπατο για να δουλέψει η πολεμική βιομηχανία. Άλλωστε είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι ένας «πόλεμος» κινεί τα γρανάζια της οικονομίας. Η Ελλάδα, πρέπει να εκμεταλλευτεί ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ την κατάσταση αυτή και εφόσον συμμετάσχει, να ζητήσει πάγωμα των δανείων και των μνημονίων. 

Πηγή : pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου