MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Βαρουφάκη: Το δημοψήφισμα έγινε για να χαθεί, αλλά ο λαός δεν υποτάχθηκε

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οργάνωσε το δημοψήφισμα με την ελπίδα ότι θα το έχανε και ανέφερε ότι ο ίδιος γνώριζε ότι ο πρωθυπουργός θα υποχωρούσε στους δανειστές. 

Μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας Guardian στο Λονδίνο, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχθηκε ο λαός προ του δημοψηφίσματος από τους δανειστές και την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Είπε: 

“Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε; Υπήρχε ένας πόλεμος φθοράς εναντίον μας. Ουσιαστικά μας προκάλεσαν ασφυξία. Ηταν ένα είδος φορολογικού εικονικού πνιγμού. Η έξοδος από το ευρώ δεν ήταν ποτέ μέρος του σχεδίου μας. Ο στόχος μας ήταν να αντισταθούμε στην ευρωζώνη έως ότου οι δαπάνες εφαρμογής του δημοσιονομικού εικονικού πνιγμού γίνονταν μεγαλύτερες από τα οφέλη”. 

Αναφερόμενος στα capital controls, τόνισε: 

«Όταν έκλεισαν οι τράπεζες, εγώ υπενθύμισα στους συναδέλφους μου, τους συντρόφους μου, ότι θα έπρεπε να απελευθερώσουμε αυτό το όπλο που είχαμε. Αλλά έβαλαν βέτο και είπαν όχι. Στο σημείο αυτό παραδοθήκαμε». 

“Μέχρι το τέλος του Ιουνίου”, σημείωσε, “οι συνάδελφοί μου είχαν ήδη αποφασίσει να παραδοθούν. Κατά μία έννοια το δημοψήφισμα έγινε για να χαθεί. Ήταν μια οδός διαφυγής. Η ελπίδα τους ήταν ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν ναι. Και οι Έλληνες ψήφισαν όχι. Οι Έλληνες δεν υποτάχθηκαν. Έμεινα έκπληκτος. Περίμεναν ότι μια ολόκληρη εβδομάδα με κλειστές τις τράπεζες θα λύγιζε τον ελληνικό λαό στην βούληση της τρόικας. Ήμουν συνεπαρμένος εκείνο το βράδυ. Ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Δυστυχώς για μένα, η ελληνική κυβέρνηση, κατέρρευσε και παραδόθηκε.“ 

Πηγή : mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου