MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

«Ποιόν» και τι ακριβώς «περιμένει» η νέα τάξη (ΔΝΤ-ΕΕ) και βασανίζει με άκρατη λιτότητα τους λαούς;

Πρόκειται για το απόλυτο σχέδιο παράνοιας ενάντια στους λαούς της νότιας Ευρώπης, από το Διεθνές νομισματικό ταμείο και την Γερμανία.

Πριν κάποιες ώρες το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.com ανέφερε ανακοίνωση του ΔΝΤ προς την «επιτυχημένη» ισπανική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, προειδοποιώντας την Μαδρίτη ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα (!!) για να μειωθεί η υψηλή ανεργία, όπως και να διορθωθούν άλλες ανισορροπίες για να προωθηθεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Δηλαδή δεν φτάνουν «όσο ανόητα και εάν θεωρούσε ο Ραχόι», οι θυσίες του ισπανικού λαού , αλλά απαιτούνται και άλλες μέχρι να φτωχύνουν κι οι υπόλοιποι Ισπανοί πολίτες , για να έρθει μετά η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Δεν μας λένε όμως τα σαΐνια αυτών των ευαγών οργανισμών της νέας τάξης πραγμάτων από « ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ; Ποιόν ακριβώς « περιμένουν» όλοι αυτοί , ο « οποίος» θα φέρει την παγκόσμια ανάπτυξη και βασανίζουν αλύπητα έθνη ολόκληρα σαν την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες; 

Οι ίδιοι ‘‘εκπρόσωποι‘‘ ευαγγελίζονται την παγκόσμια διακυβέρνηση, αυτή προωθούν, αυτήν προετοιμάζουν ως την ‘’ιδανική‘‘ λύση για όλους τους λαούς στην επερχόμενη ολοκληρωτική οικονομική κρίση που έχουν επιβάλει, μετα από ένα πιθανό κραχ σε πόλα τα χρηματιστήρια.

Στην Ευρωζώνη, τονίζουν οι ίδιοι «θεματοφύλακες» της παγκόσμιας οικονομίας υπάρχουν χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, οι οποίες δεν είναι επιτυχημένες όπως η Γερμανία. Δεν διευκρινίζουν όμως τι ακριβώς θεωρείται ‘‘επυτυχία‘‘ αφού και η Γερμανία χρωστάει και μάλιστα πολλά ; Σε περίπτωση δε αδυναμίας προώθησης των γερμανικών προιόντων ο πάταγος απο την πτώση που θα κάνει η γερμανική οικονομία θα είναι τεράστιος. Το ΔΝΤ όμως, καθώς και οι στρατιές των οικονομικών εμπειρογνωμόνων και όλο το σύστημα ‘‘ουρλιάζει‘‘ στις κυβερνήσεις των νοτιοευρωπαικών χωρών ,για άκρατη και χωρίς τέλος λιτότητα.

Το ΔΝΤ υπογραμμίζει εξάλλου ότι η Μαδρίτη πρέπει να προσπαθήσει να μειώσει το έλλειμμά της και να μην ελαττώσει την ισχύ των υφιστάμενων μεταρρυθμίσεων της. Σε αυτές περιλαμβάνεται μια αναδιοργάνωση της αγοράς εργασίας, στην οποία προέβη η νυν κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας και η οποία κατέστησε ευκολότερη την πρόσληψη και την απόλυση προσωπικού. Δηλαδή να συνεχίσει να υποφέρει ακόμα πιο πολύ ο ισπανικός λαός παρά την «επιτυχημένη » πορεία της ισπανικής κυβέρνησης.

Εάν ζητάνε αυτά από την «επιτυχημένη »Ισπανία σκεφτείτε τι μπορούν να ζητήσουν από την «αποτυχημένη »Ελλάδα. 

Η έκθεση αυτή του ΔΝΤ δημοσιοποιείται πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, και οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τον πλήρη κατακερματισμό του πολιτικού τοπίου σε μια νέα, αβέβαιη εποχή συνασπισμών.

«Θεωρούμε τις δυνητικές αμφιβολίες για το τι θα συμβεί στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βοηθούν σήμερα στην ανάκαμψη στην Ισπανία, ως έναν σημαντικό εσωτερικό κίνδυνο», δήλωσε ο Χέλγκε Μπέργκερ, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ισπανία.

Το ΔΝΤ καλεί συγχρόνως την Ισπανία να συνεχίσει να μειώνει το δημόσιο χρέος της ( τι μου θυμίζει) και να συντονίσει καλύτερα τις πολιτικές της κεντρικής κυβέρνησης στις 17 αυτόνομες περιοχές της.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας Pentapostagma.gr , η ουσία είναι ότι 5 εκατομμύρια Ισπανοί είναι άνεργοι ενώ αρκετά εκατομμύρια εργάζονται προσωρινά ή υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Για να μην ξεγελιόμαστε, όλοι αυτοί που αντιπροσωπεύουν την νέα τάξη πραγμάτων μέσω οικονομικών ινστιτούτων, θα συνεχίσουν να επιβάλουν εξοντωτικές οικονομικές πολιτικές ειδικά στην νότια Ευρώπη. Οι χώρες του νότου, Ιταλία, Ισπανία , Ελλάδα, Πορτογαλία διέθεταν πιο «συμπαγείς» ηθικές και θρησκευτικές αρχές σε σχέση με την βόρεια Ευρώπη, η οποία έχει ήδη «αλωθεί». Γενικώς όμως η Ευρώπη παρέμενε μια όαση τήρησης μιας στοιχειώδους κοινωνικής πολιτικής η οποία πρέπει να « εξαλειφθεί» οπωσδήποτε. Οι λαοί πάμφτωχοι θα πρέπει να αναμένουν κάποιον « σωτήρα» για να τους σώσει. Μόνο που αυτός δεν θα είναι αυτός που «γνωρίζουμε» εμείς οι χριστιανοί. Ο νοών νοείτω.

Πηγή : pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου