MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η κακόφωνη χορωδία του φασισμού, ξεκίνησε.

Mε την χθεσινή ενέργεια της Τουρκίας να δεσμεύσει απο σήμερα 2/2/2015 έως και το τέλος του έτους….(!) σχεδόν το μισό Αιγαίο με την έκδοση αιφνιδιαστκής νότας για την διεξαγωγή ασκήσεων και δημιουργία πεδίου βολών αποτελεί μια πρωτοφανή ενέργεια η οποία δεν έχει προηγούμενο και ουσιαστικά αποτελεί τεράστιων διαστάσεων πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας.

Το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. αντέδρασε βέβαια δια του Ελληνα υπουργού εξωτερικών κ.Κοτζιά σε όλους τους αρμόδιους οργανισμούς ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. αλλά η Τουρκική πλευρά ως γνωστόν δεν πτοείται όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν.

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί απλώς μία πρόκληση αλλά ουσιαστικά προσδιορίζει τις διαθέσεις και την απόφαση της Τουρκικής ηγεσίας να προχωρήσει σε κάτι πιο ουσιαστικό, σε μία πολεμική αναμέτρηση-επέμβαση στο Αιγαίο, γεγονός το οποίο βέβαια γνωρίζουν (και εγνώριζαν) οι εταίροι και συμμαχοί μας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. 

Η επίσημη θέση της Ελλάδας, όπως εκφράσθηκε απο την Ελληνική κυβέρνηση, οτι αυτή η ενέργεια αποτελεί ουσιαστικά αιτία πολέμου, καταδεικνύει και προσδιορίζει οτι δεν πρόκειται απλώς για μια απλή παραβίαση δεδομένου οτι η Τουρκία δεσμεύει για πρώτη φορά και έως την 31/12/2015 το μισό Αιγαίο και ειδικότερα το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου εκτός της προκλητικής επέμβασης στο Ελληνικό FIR δεσμεύει και μέρος Ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα της Λήμνου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στην περιοχή Μπάμπουρας όπου ευρίσκεται και το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου όχι μόνον του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής λεκάνης της μεσογείου.

Η Τουρκία είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση εις βάρος της Ελλάδας εκμεταλευόμενη την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Και αν μη τι άλλο έχει πάρει το πράσινο φώς απο την Γερμανία και τις ΗΠΑ, εξυπηρετώντας το τελικό χτύπημα κατά της πρώτης Ελληνικής κυβέρνησης η οποία «τόλμησε» να σηκώσει κεφάλι στα συμφέροντά τους. Η Ελλάδα κατά την αποψή τους δεν πρέπει να παραστρατήσει η και να προσχωρήσει στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας αλλά ταυτόχρονα να κλιμακωθεί και να ενταθεί η αντιπαράθεσή τους και να υλοποιηθούν τα σχέδιά τους έναντι της Ρωσίας. Είναι πλέον επιτακτική η άμεση ιδία βουλήσει αποχώρησή μας απο την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και η αναθεώρηση του αμυντικού δόγματος της χώρας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η συντελεσθείσα οικονομική καταστροφή θα ολοκληρωθεί με το πλέον οδυνηρό αποτέλεσμα, την απώλεια μέρους της φυσικής Ελληνικής επικράτειας. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερη η επιτακτική ανάγκη για την πλήρη ρήξη με τους εξουσιαστές – δημίους μας. Ολοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες εσωτερικοί και εξωτερικοί, γνωρίζουν το σχέδιο εξόντωσης της χώρας και είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να γνωρίσει και ο Ελληνικός λαός την έκδηλη πλέον σκληρή πραγματικότητα.

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν και πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και καταλυτικά. Το πρόσταγμα «η τάν η επί τάς» προβάλεται πλέον όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο και επιτακτικό

Η χθεσινή απειλή του Σόϊμπλε για «πιστωτικό γεγονός» σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη Τουρκική προκλητική ενέργεια υποδηλούν τις ουσιαστικές και όχι «συμπτωματικές», επιδιώξεις των δυτικών συμμάχων μας και των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Πέτρος Φιλίππου

Πηγή : http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου