MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Καμμένος: Καθαρή μίζα 41,9 εκατ. για τα ελικόπτερα NH-90

Τρεις φορές παραπάνω πληρώσαμε τα ελικόπτερα αυτά, υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αποκάλυψε ότι από τα 11 ελικόπτερα που παραλάβαμε πετάνε μόνο τα 2 -
Τι είπε για τον Τσοχατζόπουλο

Σε σοβαρές καταγγελίες για τα ελικόπτερα ΝΗ-90 και την αγορά τους από τη Γερμανία, τη... Φινλανδία, αλλά και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε στο TVKOSMOS ότι η σύμβαση για την παραλαβή των 11 ελικοπτέρων αντιστοιχούσε σε ποσό 690 εκατ., αλλά κάνοντας την πρόσθεση για την καταβολή όλων των ποσών για την αγορά έβγαινε ένα ποσό γύρω 650 εκατ. ευρώ! Η διαφορά αφορούσε σε ένα swap που θα πληρωνόταν έξτρα από τη συμφωνία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιωτικοί του απάντησαν ότι η πληρωμή δεν έγινε, αλλά από το υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε ότι τελικά το ποσό είχε δοθεί. «Υπήρξε μίζα 41, 9 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι δεν έχουν κοπεί τιμολόγια για ποσά 40 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε ότι από τα 11 ελικόπτερα τύπου NH-90 που έχουμε ήδη παραλάβει πετάνε μόνο τα 2 και προέβη σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία: «Τα πληρώσαμε τα ελικόπτερα αυτά τρεις φορές παραπάνω!», τόνισε ο Πάνος Καμμένος. 

Για το τι προτίθεται να κάνει με το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε ότι υπάρχει ήδη φάκελος στη Βουλή, αλλά κανένας δεν έχει μιλήσει, κάτι που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα όταν θα τεθεί το θέμα στο κοινοβούλιο. Σε ερώτηση επί υπουργίας ποίου έγινε αυτό διευκρίνισε ότι «Το ζήτημα είναι διαχρονικό από το 2003 μέχρι σήμερα».

Όσον αφορά στα υποβρύχια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «αν ο Τσοχατζόπουλος είναι μέσα, είναι για τροχαία παράβαση μπροστά σ' αυτά που έχουν κάνει οι υπόλοιποι». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «χαλάμε τη σούπα» στους Γερμανούς, ενώ κατηγόρησε την Μέρκελ ότι μας πάσαρε στραβά υποβρύχια με αντάλλαγμα λίγο ΕΣΠΑ παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου