MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τροϊκανοί: Δεν έχει κάνει τίποτε η κυβέρνηση Σαμαρά. Τους νοιάζουν μόνο οι καρέκλες

Του Στρατή Μαζίδη

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γυρίζει την Ελλάδα και δίνει συνεντεύξεις σε φιλικά για αυτόν περιβάλλοντα διατυμπανίζοντας το όσα (;) έκανε όπως οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις.

Μια βαρύγδουπη λέξη που λέγεται έτσι στον αέρα. Ποια μεταρρύθμιση έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά εκτός του ότι μας πέταξε άνεργους στο δρόμο, μας δήμευσε τα σπίτια και μας καταδίκασε σε μέλλον δίχως όνειρα;

Αν έχετε πέντε λεπτά για χάσιμο, κάντε τον κόπο να επισκεφθείτε την προεκλογική ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, το Λέμε Αλήθεια (για μένα Λέμε Παραμύθια). Προβάλλεται ως μεταρρύθμιση η συντόμευση του χρόνου έκδοσης Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας! Διαφημίζεται η στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων. Προφανώς αναφέρεται στα 70 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενεάς που αγοράσαμε στο playstation.

Ωστόσο η δική μου πληροφόρηση, την οποία κρίνω ότι πρέπει να σας μεταφέρω και ο καθένας να την αξιολογήσει όπως επιθυμεί μόνος του, είναι διαφορετική. Η πληροφορία, η οποία συμβαδίζει και με την πραγματικότητα, προέρχεται από κρατικό αξιωματούχο που είναι σε αυτή την ομάδα η οποία συνεργάζεται με τους τροϊκανούς όποτε βρίσκονται στη χώρα μας. Η εικόνα λοιπόν που μεταφέρει είναι πως η τρόικα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε και ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι οι καρέκλες. Σώπα καλέ!

Αυτή είναι η αλήθεια. Είδατε να κλείνουν άχρηστες ΔΕΚΟ; Είδατε να περιορίζεται το Δημόσιο; Είδατε να θεσμοθετούνται ταχείες διαδικασίες όσον αφορά τις υποθέσεις των επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων αντί να τους πληρώνουμε το 70% του μισθού τους για να κάθονται; Είδατε να ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα; Έχετε κάποια υπόθεση στη Δικαιοσύνη; Ήμουνα νιος και γέρασα.

Εδώ θα θυμίσω στους παλαιούς φίλους της ιστοσελίδας κάποια άρθρα ενός ανώτερου στελέχους του ΥΠΟΙΚ το 2011. Η τρόικα δεν υποχρέωσε κανένα μέτρο λιτότητας. Οι έλληνες αξιωματούχοι ουδέποτε παρουσίασαν ένα δικό τους σχέδιο εξόδου από την κρίση. Τα παντελόνια κάτω, ξέσκισμα του λαού, σωτηρία των κομματικών στρατών.

Γιατί λοιπόν οι ξένοι να στηρίξουν τότε το Γιώργο και τώρα το Σαμαρά; Το ίδιο μπορεί να ισχύσει αύριο και για τον Αλέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου