MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Κύριε πρόεδρε ζείτε σε άλλη χώρα;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΥΓΚΑΡΗΣ

Ρωτάω, γιατί από τις δηλώσεις σας, κάτι τέτοιο προκύπτει.

Η ΔΕΝ ξέρετε τι γίνεται στη χώρα μας, Η ξέρετε, και απλά, αυτά που είπατε, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Αλλά για να δώσω να καταλάβετε φίλοι μου τι συμβαίνει, πάμε να δούμε το άρθρο, και κάποιες από τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε, και από αυτές, θα καταλάβετε ΟΛΟΙ την σκληρή πραγματικότητα!

«Παπούλιας: Δείγμα πολιτισμού η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των αναπήρων

«Η ισότιμη συνύπαρξη κι η κατοχύρωση του δικαιώματός των αναπήρων να μετακινούνται, να μορφώνονται, να εργάζονται, να ψυχαγωγούνται, να αθλούνται με αξιοπρέπεια, είναι δείκτης πολιτισμού», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του για την αυριανή παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

«Συνήθως δεν συνειδητοποιούμε πόσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω κάποιας αναπηρίας, ούτε πόσα προβλήματα έχουν στην καθημερινότητά τους», επισημαίνει και τονίζει:

«Είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους και ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ να κάνουμε τα αυτονόητα για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία».»

ΠΗΓΗ : NEWPOST.GR

Αυτό το άρθρο είδα, αυτές τις δηλώσεις, για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία, και δυστυχώς, ένα σωρό αρνητικά συναισθήματα με κυρίευσαν.

Για ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μίλησε ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τη στιγμή που στη χώρα μας ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν τους ανάπηρους Σαν ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;

Τα έχουμε πει και σε προηγούμενα, πάρα πολλά άρθρα σχετικά με την αναπηρία στη χώρα μας.

Διαβάστε και τα παρακάτω ενδιαφέροντα, που είναι τοποθετήσεις αναπήρων πάνω στις δηλώσεις του Προέδρου!

«Το δικαίωμά μας στην επιβίωση καθώς και το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν φαγητό ούτε έχει κατακτηθεί, αλλά ούτε και αναφέρεται καν να κατακτηθεί.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ιδέα ότι οι οικογένειές μας μένουν χωρίς τα βασικά για την επιβίωσή τους για μεγάλα διαστήματα, λόγω των διακοπών καταβολής συντάξεων ή επιδομάτων, για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ο άνθρωπος ζει στον δικό του κόσμο. Ποια μόρφωση, ποια ψυχαγωγία, ποια άθληση; Εδώ μιλάμε για το φαγητό. Κι άντε για το δικό μου, αφού είμαι σακάτης ρίξτε με στον Καιάδα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΙΞΕΙ;

Καθένας από εσάς ας διαβάσει και ας κρίνει μόνος του τι νομίζει ο πρώτος Πολίτης της χώρας ότι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα για όλους εμάς:»

Πάμε και σε άλλη;

«Το δικαίωμά μας στην επιβίωση καθώς και το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν φαγητό ούτε έχει κατακτηθεί, αλλά ούτε και αναφέρεται καν να κατακτηθεί……..

Θεωρεί πως είναι ήδη κεκτημένα, επειδή είναι αυτονόητα για τον ίδιο, όπως για όλους όσους μας κυβερνούν...

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ιδέα ότι οι οικογένειές μας μένουν χωρίς τα βασικά για την επιβίωσή τους για μεγάλα διαστήματα, λόγω των διακοπών καταβολής συντάξεων ή επιδομάτων, για μεγάλα χρονικά διαστήματα………….

Το ξέρει πάρα πολύ καλά, θεωρεί όμως ότι όφειλες να έκανες οικονομίες για να προβλέψεις την περίπτωση αυτή...

Ο άνθρωπος ζει στον δικό του κόσμο. Ποια μόρφωση, ποια ψυχαγωγία, ποια άθληση; Εδώ μιλάμε για λοιπόν, το φαγητό. Κι άντε για το δικό μου, αφού είμαι σακάτης ρίξτε με στον Καιάδα…………..

Η παιδεία, σ' αυτόν τον τόπο, είναι δωρεάν, όπως ξέρουμε όλοι: Μόνο που επιβάλλεται πανάκριβη "επιπρόσθετη μόρφωση" σε πολλούς τομείς ελευθέρων επαγγελματιών (υγειών, τι να μας κάνουν εμάς;;;) που ήδη πολεμάν να τα βγάλουν πέρα, μα δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα... Η ψυχαγωγία μπορεί ν' αρκεστεί σ' ένα παλιό βιβλίο, κι η άθληση στο περπάτημα σε δύσβατους δρόμους, που, όπως ξέρουμε όλοι, είναι συχνοί: Κι άλλα θες; Ε, λοιπόν, είσαι πολύ αγνώμων, δεν το ήξερες; 

Αυτός πάντως, ήταν κι αθλητής στο άλμα επί κοντώ... Ας μην κάνουμε τώρα λογοπαίγνια κακού γούστου, εμείς αισθανόμαστε περισσότερο την αδικία.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΙΞΕΙ; ………..

Τέτοιος που είναι θα σου'λεγε: Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα, χρειάζονται οι ανάπηροι και παιδιά;"…………»

Να βάλω και άλλα σχόλια – αντιδράσεις αναπήρων; Δεν νομίζω πως χρειάζεται φίλοι μου.

Απλά, κατά τη γνώμη μου τέτοιου είδους «δηλώσεις» μόνο σαν ΚΟΡΟΙΔΙΑ μπορούν να χαρακτηριστούν.

Και μια και μίλησε για «δείγμα» πολιτισμού, ΙΣΩΣ σε κάποια πολιτισμένη χώρα, όχι πάντως στη δική μας, ΟΛΑ αυτά που είπε να είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα, οι ανάπηροι είναι οι «περιθωριακοί» τόσο για ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις, όσο και για έναν μεγάλο αριθμό συνελλήνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου