MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Η Μέρκελ κατηγορεί τον Πούτιν για αποσταθεροποίηση της Ευρώπης αντί να κοιτάξει στον καθρέπτη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αποσταθεροποιεί εκτός της Ουκρανίας αλλά και πολύ μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης κάνοντας αναφορά και στα Βαλκάνια.

«Δεν πρόκειται μόνο για την Ουκρανία». Πρόκειται επίσης για τη Μολδαβία, την Γεωργία και εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και για τη Σερβία καθώς και για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων» σχολίασε η Μέρκελ σε ομιλία της. 

Επίσης τόνισε πως η Ρωσία μεταχειρίζεται την Ουκρανία ως σφαίρα επιρροής παρά ως μια γειτονική της χώρα και ότι διέπραξε απροκάλυπτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου με την προσάρτηση της Κριμαίας πριν λίγους μήνες.

Αυτό φυσικά που δε ρώτησε κανείς την καγκελάριο Μέρκελ είναι αν το Βερολίνο με τον τρόπο που ηγεμονεύει την Ευρώπη δια της οικονομίας και της σκληρής λιτότητας προκαλεί αποσταθεροποιήσεις ενώ έχει ρουφήξει το μεδούλι των λαών της γηραιάς ηπείρου.

Διαδηλώσεις σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο, ανάδειξη αποσχιστικών κινημάτων διάφορων επαρχιών μετά από αιώνες με παράλληλη τάση να αποκτήσουν δικό τους νόμισμα, βύθιση των κοινωνιών στη φτώχεια και έξαρση της εγκληματικότητας.

Άραγε αυτό μεταφράζεται σε σταθερότητα στα γερμανικά;

Πηγή : http://www.freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου