MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Τη ΜΕΓΑΛΗ και ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είπε σε μια πρόταση ο Καζάκης

Του Στρατή Μαζίδη

Χθες βράδυ εξελίχθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Αποκαλυπτικό Δελτίο γύρω από το ζήτημα της στάσης που τήρησε η κυβέρνηση της Αργεντινής σχετικά με την πληρώμή ή όχι ενός ομολόγου που αγοράστηκε μόλις $ 40 εκ αλλά αξιωνόταν να πληρωθεί $ 1,5 δις.

Πέρα όμως από τις αναλύσεις και τις απόψεις του καθενός, ορισμένες σκληρές αλήθειες ειπώνονται μέσα από λίγα λόγια.

Κάτι τέτοιο έκανε χθες και ο γνωστός οικονομολόγος, επικεφαλής του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης ο οποίος προέβλεψε τη συμπεριφορά μιας ελληνικής κυβέρνησης σε αντίστοιχη περίπτωση.

Είπε λοιπόν ότι οι δικοί μας θα έπαιρναν το αεροπλάνο, θα πήγαιναν μυστικά στη Νέα Υόρκη και θα έλεγαν στο κοράκια "όχι ρε παιδιά $ 1,6 δις, κάντε το $ 2 δις να βγάλουμε κι εμείς κάτι".

Γέλια και δάκρυα μαζί.

Γέλια γιατί είναι αστείο.

Δάκρυα επειδή είναι αλήθεια και γιατί αυτός ο λαός τόσο πολύ ξέπεσε ώστε να γεννά και να αναδεικνύει αντίστοιχους κυβερνήτες.

Πηγή : http://www.freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου