MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Βαρουφάκης: Διαγραφή χρέους και παράλληλη χρηματοδότηση μέσω επενδυτικού προγράμματος

Αναφερόμενος στο Grexit, έκανε λόγο για ένα «μπαμπούλα»… 

Διαγραφή χρέους και παράλληλη χρηματοδότηση ενός επενδυτικού προγράμματος, προτείνει ο Έλληνας οικονομολόγος

Την ανάγκη να υπάρξει μία υπερκομματική συνεννόηση ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους, υπογράμμισε ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο RealFM, ο Έλληνας οικονομολόγος κατέστησε σαφές πως «θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε μια εθνική άποψη και στάση επ’ αυτού, να υπήρχε μια συνεννόηση σε επίπεδο μεγάλων κομμάτων για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Όσον αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο, υπογράμμισε πως «το ερώτημα είναι τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να πείσουμε την κυρία Merkel να δώσει κάτι το οποίο είναι αποφασισμένη ότι δεν θέλει να δώσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το ελληνικό χρέος πρέπει να αποφασιστεί μία σημαντική διαγραφή και μία παράλληλα, χρηματοδότησης ενός επενδυτικού προγράμματος.

«Δεν πιστεύω όμως ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και κάποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή είναι διατεθειμένοι να μπουν σε μια συζήτηση για τη λεπτή κόκκινη γραμμή» εκτίμησε εν συνεχεία.

Αναφερόμενος στο Grexit, έκανε λόγο για ένα «μπαμπούλα», ο οποίος χρησιμοποιείται για να αποφευχθεί «η συζήτηση όλων αυτών που είναι απαραίτητο να συζητηθούν για να επιβιώσει η χώρα εντός του ευρώ». «Το θέμα είναι αν εμείς έχουμε την αναλυτική ικανότητα, το ανάστημα να κατανοήσουμε ότι η παραμονή μας στην ευρώ - που εγώ υποστηρίζω- θα γίνει μόνο δυνατή μακροπρόθεσμα εάν να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία. Και για να σταθεροποιηθεί η οικονομία πρέπει να έρθει σε πλήρη αντιπαράθεση με τη γραμμή του κυρίου Schaeuble και της κυρίας Merkel» κατέληξε.


Πηγή :
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου