MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Χάρης Θεοχάρης ο άνθρωπος που δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα

του Κώστα Βουκελάτου

Ο άνθρωπος που κατόπιν εντολών κυρίως της τρόικα και δευτερεύοντος της κυβέρνησης απειλούσε, εκβίαζε, έκανε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων επιδομάτων, περιουσιών. Γιατί τα έκανε όλα αυτά; 

Γιατί ο κόσμος δεν είχε να πληρώσει την υπερφορολογημένη, παράλογη και τοκογλυφική πολιτική μιας ανάλγητης κυβέρνησης, δεν μπορούσε να δώσει λεφτά εκβιάστηκα που δεν χρωστάει νόμιμα, πώς να το κάνουμε. 

Εκβιαστικά λοιπόν χωρίς συναίσθημα, χωρίς κουβέντα ψυχρά εκτελούσε ότι του έδιναν να εκτελέσει αρκεί να κερδίσουν οι τοκογλύφοι που έχουν πάρεις τις ζωές μας στα χέρια τους και καταστρέφουν ζωές. Απαντούσε προκλητικά και ψυχρά στους φορολογουμένους από το twitter την μεγάλη του αγάπη και όποιος διάβαζε τα twit του έβλεπε ότι δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα η δεν ήθελε να έχει γιατί οι εντολές του ήταν τέτοιες.

Η αποπομπή Θεοχάρη είναι πιστεύω η αρχή για το ότι λάβαμε το μήνυμα από την κυβέρνηση γιατί εγώ δεν πείθομαι ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους αλλιώς δεν θα έβγαινε να απειλεί και να εκτοξεύει διάφορα υπονοούμενα σε κυβέρνηση, όπως δεν πιστεύω ότι παραιτήθηκε 3 χρόνια νωρίτερα χωρίς συμφωνία αποζημίωσης και λογικό είναι. Οι έλληνες ένιωσαν ανακουφισμένοι που απομπεύθηκε ένας από τους πιο μισητούς κυβερνητικούς υπαλλήλους ο οποίος λίγο ήθελε να ζητάει και μπουκάλες αίμα από όποιον δεν είχε να πληρώσει τα παράλογα χρέη και να τις πουλάει η κυβέρνηση στο εξωτερικό αρκεί να βγάζει λεφτά η τρόικα. Την αίσθηση όμως της ανακούφισης δεν την είχε η τρόικα με αυτή την εξέλιξη της απομάκρυνσης του και έδειξε αμέσως την δυσαρέσκεια της διότι έχασε ένα από τα ψυχρά εκτελεστικά όργανα της που της απέφεραν καταχρηστικό χρήμα. 

Ο Θεοχάρης για όσους δεν γνωρίζουν είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Lehman Brothers που κατέρρευσε και συμπαρέσυρε και την αμερικανική οικονομία και την παγκόσμια οικονομία, είχε διατελέσει και διευθυντής μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια και ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων, η οποία επίσης κατέρρευσε αφήνοντας καταθέτες και ασφαλισμένους στα κρύα του λουτρού, τους μετόχους στη φυλακή και τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τον ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό να έχουν απολέσει οικονομίες μιας ζωής. Η αναλγησία του και η ψυχρότητα του φορολογώντας τους έλληνες πολίτες μέχρι θανάτου φάνηκε μέσα από τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους με νέα φορολογικά μέτρα χωρίς φρένο και χωρίς σκέψη. Φρόντισε παράλληλα από τις εκατοντάδες εγκυκλίους κατά του οικογενειακού προϋπολογισμού των ελλήνων να φτιάξει και μία εγκύκλιο ευνοϊκή για τον ίδιο για να τονώσει τον δικό του οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Υπέγραψε εγκύκλιο βάσει της οποίας θα ελάμβανε επίδομα bonus αν και εφόσον τα έσοδα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού θα υπερέβαιναν τον στόχο. Για τον λόγο αυτό ξέσκιζε με εγκυκλίους τους έλληνες και υπεξαιρούσε μισθούς συντάξεις και επιδόματα από τους λογαριασμούς των τραπεζών για να εισπράξει ο ίδιος το bonus και να πετύχει η εντολή της τρόικα για την παράλογη είσπραξη χρήματος!!!! Η δεν είναι έτσι; Γιατί τα δημοσιεύματα και η κριτική από τα ΜΜΕ αυτά αναφέρουν; Οι εγκύκλιοι που υπέγραφε και έστελνε κατά χιλιάδες δεν αναφερόντουσαν απλά στους συνειδητά φοροδιαφεύγοντες αλλά στα θύματα μιας συγκεκριμένης τακτικής που υιοθετήθηκε επίσημα από τον μηχανισμό Δημοσίων Εσόδων και μάλιστα με στόχο μεταξύ των άλλων το ίδιον όφελος. 

Είχε γράψει το «Κουτί της Πανδώρας» και αναρωτιόνταν εάν είναι νόμιμο και ηθικό, «ο Χάρης Θεοχάρης με το νόμο 4093/12 (που δεν είναι όποιος κι όποιος νόμος, αλλά το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο») στο άρθρο 6, παράγραφος β’, κάνει αυτό ακριβώς: Προβλέπει «ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus)» για τον εαυτό του ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο – δηλαδή από την είσπραξη των φόρων μας, και όλοι ξέρουμε τι φόροι είναι αυτοί… Αυτονόητα τίθεται το ερώτημα, πόσο θράσος θα πρέπει να έχει ένας δημόσιος λειτουργός για να απαιτεί ουσιαστικά νόμιμη μίζα για να κάνει τη δουλειά του, όταν ήδη παίρνει (πιθανότατα) έναν παχυλό μισθό, χωρίς καν να τηρεί τα προσχήματα για το «καλό της χώρας» και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Φυσικά, η απόφαση αυτή δεν είναι προσωπική απόφαση του γενικού γραμματέα, αλλά ενεργοποιείται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης – αποδεικνύοντας ότι σε αυτήν την κυβέρνηση κανείς δε δρα μόνος του… 

Οι αμοιβές αυτές του κ. Θεοχάρη συνιστούν πρόκληση τη σημερινή εποχή. Την ώρα που την ελληνική κοινωνία μαστίζει τη φτώχεια και την ελληνική κοινωνία, ένας δημόσιος λειτουργός που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αμείβεται με μπόνους, μόνο και μόνο για να κάνει τη δουλειά του. Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει και οι υπουργοί που νομοθετούν και υπηρετούν τους έλληνες πολίτες να αμείβονται με μπόνους σε περίπτωση για παράδειγμα που καταφέρουν να προσελκύσουν επενδύσεις. Λες και δεν είναι αυτή η δουλειά τους.» Αυτά ανέφερε το «Κουτί της Πανδώρας» που με λίγα λόγια λέει ότι ο Θεοχάρης ήθελε να κερδίσει χρήματα από το υστέρημα των ελληνικών οικογενειών με τα χαράτσια που υποβάλλονται και με την τοκογλυφική υπερφορολόγηση και αυτό δεν είναι νόμιμο και ηθικό. 

Ποιος δεν θυμάται την έκδοση εγκυκλίου με αριθμό 1117 /25 Απριλίου 2014 για την επιβολή αναδρομικού φόρου της τάξης του 20% στους ξένους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων και 33% στα Νομικά Πρόσωπα, ενέργεια που έριξε το ελληνικό χρηματιστήριο εκτόξευσε τα spreads και το επιτόκιο δανεισμού στην χώρας μας. Πρόσφατα δε και μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές υπέγραψε την αίτηση κατάσχεσης « εις χείρας τρίτων» των ναυπηγείων της Σύρου την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό είχε αναθέσει στην μονάδα αυτή επισκευές σε 12 σκάφη του αλλά και την επισκευή πλωτής δεξαμενής στη Σούδα. Και ενώ αυτές οι αναθέσεις θα ζωντάνευε το Ναυπηγείο και το κράτος θα είχε έσοδα αλλά και ,το σπουδαιότερο θα είχαν εργασία οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο, ήρθε η κατάσχεση αψυχολόγητα και περίεργα αφού όλα θα πήγαιναν καλά για την κυβέρνηση. Δηλαδή καθαρά αψυχολόγητες ενέργειες που και να θέλεις δεν τις κάνεις εκτός……;;;

Μήπως το «εάν με πιέσουν» που είπε σε συνέντευξη του ο Θεοχάρης θα «απασφαλίσω» θέλει να στείλει ένα μήνυμα; Γιατί όλοι ξέρουμε ότι ο Θεοχάρης δεν έκανε ότι ήθελε, εκτελούσε εντολές άνωθεν εξωτερικού και εσωτερικού παιχνιδιού σε βάρος των ελλήνων πολιτών. Περιμένουμε την συνέχεια του ανασχηματισμού και αδιαφορούμε για την αντίδραση της τρόικα γιατί ενδιαφέρει και πρέπει να ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τον Σαμαρά η αντίδραση των ελλήνων πολιτών που με τις αποφάσεις στελεχών όπως ο Θεοχάρης υποφέρουν όλα αυτά τα χρόνια και δεν βλέπουν φώς στο τούνελ. 

Πηγή : http://www.freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου