MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η Τρόικα μένει και επιμένει στις δεσμεύσεις – Η Κυβέρνηση μένει και επιμένει στην κοροϊδία

Στην Ελλάδα τα «φυντάνια» μας συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζουν και συνεχίζουν ακάθεκτοι την προσπάθεια νας μας πείσουν πως είναι η μοναδική σωσστή και πως έχει ήδη προσφέρει στον λαό!!!!

Ζήτω η τρέλα…

«Η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, δηλαδή που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις τιμές καταναλωτή, διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας», αναφέρουν από την κυβέρνηση, που αποδεικνύεται καθημερινά πως εργάζεται σκληρά για την εκτέλεση των εντολών των δανειστών και καθόλου για τον απλό Έλληνα πολίτη, τα προβλήματα του οποίου ολοένα και μεγαλώνουν.

Και τα όμορφα λόγια της κυβέρνησης είναι μόνο ωραία στη θεωρία, αφού στην πράξη αποδεικνύονται ψεύτικα και φρούδα… Και όσο και αν προσπαθεί να αποκρύψει, μέσω ανασχηματισμού και άλλων τρικ, τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται, δεν τα καταφέρνει. Γιατί διαψεύδεται από παντού…

Με την έκθεση του ΔΝΤ (αυτό που η κυβέρνηση θα έδιωχνε και που δεν θα είχαμε πλέον ανάγκη) να είνα ιδιαίτερα αμείλικτη. Το πλήρες κείμενό της δημοσιεύεται σήμερα ή αύριο και θεωρεί πως δεν έχει κλείσει ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως μας… φωνάζει η κυβέρνηση.

«Χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, μέσα από ανθεκτικά μέτρα υψηλής ποιότητας και με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού διχτυού ασφαλείας», αναφέρεται στην περίληψη της έκθεσης. Με τη φράση «ανθεκτικά μέτρα υψηλής ποιότητας» να ερμηνεύεται από το υπουργείο Οικονομικών πως το ΔΝΤ ζητεί παρεμβάσεις που δεν θα καταπίπτουν στα δικαστήρια, όπως π.χ. οι μισθολογικές παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια!!!!!!!

Το ΔΝΤ επιμένει στην ολοκλήρωση αλλαγών στην αγορά εργασίας οι οποίες είχαν τεθεί και κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαπραγμάτευσης, αλλά αναβλήθηκαν για τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των αλλαγών είναι η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η επανεξέταση του οποίου έχει μετατεθεί για τον επόμενο έλεγχο του Σεπτεμβρίου. Το ΔΝΤ θα επιμείνει και στην απελευθέρωση των αγορών.

Και αυτά είναι μόνο μερικά από αυτά που θα απαιτήσει η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, που δίνει «μάχη» όπως μας λέει για να μας βγάλει από τα μνημόνια. Μα καλά, αυτή δεν ήταν που μέχρι πρότινος μας έλεγε πως το μνημόνιο ήταν ευλογία για τη χώρα; Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα… Το νέο μνημόνιο έχει ήδη συμφωνηθεί… Και στην κυβέρνηση το μόνο που κάνουν είναι να κερδίζουν χρόνο σωτηρίας και μόνο… Έτσι απλά…


Πηγή : hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου