MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Εξαλλο το Μαξίμου με τις εξαγγελίες του «πρίγκιπα του χάους», για τις κατασχέσεις

Εξαλλο είναι το Μέγαρο Μαξίμου με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του για τις κατασχέσεις και τις φοροεπιδρομές. Η δυσφορία στο κυβερνητικό στρατόπεδο έγκειται τόσο για το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Θεοχάρη, οι οποίες άφησαν περιθώριο παρανοήσεων και ανησυχίας αναφορικά με την πιθανότητα κατασχέσεων σε πολίτες με μικρές οφειλές, όσο και για τη χρονική στιγμή που αυτές έγιναν, λίγες ημέρες πριν από τις διπλές κάλπες.

Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι ο κ. Θεοχάρης υπερεκτίθεται δημοσίως, συχνά χωρίς λόγο και χωρίς αυτό να συνάδει με την ιδιότητά του. Μέσα σε μία μέρα ο επονομαζόμενος και «πρίγκιπας του χάους» κατάφερε να ανατρέψει όσα είχε προαναγγείλει για τους ελέγχους των φορολογουμένων, φέρνοντας στα όριά τους και τους βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ.

Απομάκρυνση

«Γαλάζια» στελέχη έκαναν λόγο για «τρομοκράτηση και πλήρη σύγχυση των πολιτών», ενώ κάποιοι εκ των βουλευτών της Ν.Δ. φέρεται ότι ζήτησαν έως και την απομάκρυνσή του, επικαλούμενοι το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο γενικός γραμματέας Εσόδων προκαλεί με τη συμπεριφορά και τη στάση του, ρίχνοντας στα... βράχια όλη την προσπάθεια της κυβέρνησης. 

Οι έντονες αντιδράσεις σε Μαξίμου και Συγγρού ανάγκασαν τελικά τον κ. Θεοχάρη να προβεί σε διορθωτική ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της γραμματείας του δεν αφορά κατασχέσεις σε λογαριασμούς με υπόλοιπο έως 1.500 ευρώ. Η ζημιά βέβαια είχε ήδη γίνει και η νέα «γκάφα» του γενικού γραμματέα Εσόδων, σε μια τόσο κρίσιμη μάλιστα στιγμή, αποτέλεσε νέο πλήγμα κυρίως στο μείζον κυβερνών κόμμα. 

Και είναι γεγονός ότι το νέο «χτύπημα» του κ. Θεοχάρη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων... πρωτοβουλιών του, την ώρα μάλιστα που ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να μεταδώσει στους πολίτες ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την οικονομία μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου