MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η απορία του αστυνομικού των ΜΑΤ και η αμηχανία του γ.γ. Εσόδων σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη

Σ.Σ. :  Δεν γνωρίζουν ποιους προστατεύουν τα ΜΑΤ! Αν γνώριζαν θα τους προστάτευαν άραγε; 

«Ποιος είναι ρε παιδιά αυτός ο Θεοχάρης;» Ηταν η ερώτηση-κλου αστυνομικού των ΜΑΤ, όσο οι πάντες ανέμεναν τον απίθανο Θεοχάρη να φτάσει για να μιλήσει για την ηθική (!) και τη δεοντολογία σ’ εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. 

Ο νεαρός αστυνομικός άθελά του εξέφρασε την άποψη όλων όσοι είχαν στηθεί επί μιάμιση ώρα περιμένοντας τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και είχαν φρίξει με την κινητοποίηση για το... σημαίνον αυτό πρόσωπο, που έπρεπε να προστατευθεί από μια χούφτα απολυμένες καθαρίστριες. Ο ίδιος πάντως, μετά τα πρώτα εκτός τόπου και χρόνου γελάκια, και αφού κάθισε στη θέση του στο πάνελ της εκδήλωσης, πέρασε στιγμές μεγάλης αμηχανίας όταν οι φωτογράφοι διαγκωνίζονταν για μία φωτογραφία του. 

Στην ομοβροντία των φλας επέλεξε να κρατήσει για ώρα το κεφάλι του σκυμμένο, κοιτώντας τα χαρτιά του μέχρι να ξεκινήσει η εκδήλωση. Παγωμένο, όμως, ήταν και το κοινό των εφοριακών και των τελωνειακών, που άλλα ήθελαν να του πουν και άλλα του είπαν, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού που διέπει τέτοιες περιστάσεις. Στα πηγαδάκια, πάντως, έλεγαν μεταξύ τους «μια από τα ίδια» και σημείωναν ότι καλές είναι τέτοιες εκδηλώσεις, καλά τα σεμινάρια και η επιμόρφωση, αλλά η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα έπρεπε να ενδιαφέρεται λίγο και για την ευημερία των ανθρώπων, πέρα από αυτή των αριθμών. Για καλή του τύχη, πάντως, όταν αποχώρησε από το κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) οι συγκεντρωμένοι είχαν διαλυθεί έπειτα από ώρες ορθοστασίας στη βροχή. 

Το πιο αστείο ίσως σκηνικό της επεισοδιακής επίσκεψης ήταν το face control στην είσοδο του ΕΒΕΘ, στο οποίο αναγκάστηκαν να επιδοθούν οι συνδικαλιστές των εφοριακών, ενημερώνοντας τους αστυνομικούς για την ταυτότητα των συναδέρφων τους, ώστε να μπορέσουν να μπουν στο κτίριο. 

Μαρία Μαθιοπούλου 

Πηγή :  http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου