MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Κατά της λιτότητας ήταν το μήνυμα της Πρωτομαγιάς στη Πορτογαλία


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα μετά το μεσημέρι στη Λισαβόνα και στις μεγάλες πόλεις της Πορτογαλίας εορτάζοντας την Εργατική Πρωτομαγιά και διαδηλώνοντας εναντίον της πολιτικής λιτότητας η οποία εφαρμόζεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος οικονομικής στήριξης της χώρας, το οποίο τυπικά λήγει σε δύο εβδομάδες. 

«Αρκετά με την πολιτική λιτότητας», «πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον αυτών που μας ληστεύουν» φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στη Λισαβόνα κρατώντας στα χέρια κόκκινα γαρίφαλα το σύμβολο της επανάστασης που έδωσε τέλος στη δικτατορία του Σαλαζάρ. 

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από μόλις 40 χρόνια οι Πορτογάλοι γιόρτασαν την πρώτη τους Πρωτομαγιά ελεύθεροι», δήλωσε η Ρακέλ Βαρέλα, η οποία πήγε στη συγκέντρωση μαζί με τα παιδιά της, μία εβδομάδα μετά τους εορτασμούς για την 40ή επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας. 

«Δεν νομίζω ότι η Πορτογαλία κατάφερε να βγει από το πρόγραμμα λιτότητας. Αντίθετα έχει δεσμευτεί σε ένα είδος προγράμματος περιοριστικής πολιτικής το οποίο θα διαιωνίζεται», είπε η Μαρία Ροντρίγκες.

Πηγή : www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου