MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Όχι της Μέρκελ σε γερμανικές αποζημιώσεις

Η Γερμανία δεν φαίνεται πρόθυμη να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει λέγοντας ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να υπάρξει είτε για τις πολεμικές αποζημιώσεις, είτε για το κατοχικό δάνειο. 

Γερμανοί αξιωματούχοι σχολιάζουν ότι η στάση της κυβέρνησης για το θέμα των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου είναι γνωστή κα ιανάγεται στο σκεπτικό ότι τα περί επανορθώσεων και αποζημιώσεων τα οποία προέρχονται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν πλήρως και οριστικά λυθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά αλλαγή σε αυτό το σκεπτικό. 

Επομένως οι αναφορές ότι η κυβέρνηση πιέζει για αναγνώριση από την Μέρκελ του θέματος φαίνεται να είναι απλά προεκλογικό πυροτέχνημα καθώς δεν υπάρχει διάθεση να πιέσει περισσότερο ενώ και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση θα τηρήσει την δεδηλωμένη στάση της. 

Πηγή : www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου