MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Καμμένος: Δεν βγήκαμε στις αγορές ως ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος

Κανένα θετικό μήνυμα δεν υπάρχει από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, δηλώνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ενώ παράλληλα εξαπολύει επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «είναι εγκληματικό να μην βλέπει ο πρωθυπουργός ότι οι πολίτες είναι εξαθλιωμένοι».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν συμφωνεί με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος επισημαίνει ότι «δεν υπάρχουν οικονομικά κριτήρια για να μπεις ή να βγεις στις αγορές αλλά καθαρά πολιτικά».

Ωστόσο, η κριτική του επικεντρώνεται στους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

«Δεν βγήκαμε στις αγορές, ως ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος. Δανειζόμαστε με αγγλικό δίκαιο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην πρόσκληση, την οποία δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών...Εμείς δεν αναγνωρίζουμε ούτε το ομόλογο αυτό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος, ενώ απευθύνει προειδοποίηση προς τους επενδυτές ότι δεν θα πληρωθούν πότε, καθώς «το ομόλογο αυτό θα διαγραφεί στο σύνολό του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο τριπλών εκλογών, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα πυροτεχνήματα που της δωρίζονται από την πλευρά των Βρυξελλών για να μπορέσει να μην καταστραφεί στις ευρωπαϊκές εκλογές».

Θέτει δε, ως προϋπόθεση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμό κυβέρνησης, τη διαγραφή μονομερώς του χρέους.

Όσο για το «Ποτάμι» και το κατά πόσο συνιστά απειλή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Πάνος Καμμένος απαντά: «Εμείς δεν είμαστε του γλυκού νερού για να φοβόμαστε τα ποτάμια. Αυτά τα φοβούνται εκείνοι που δημιουργήθηκαν μέσα από διάφορες λάσπες, από παραποτάμους. Για να ξέρετε, εμείς έχουμε ως σήμα τον γλάρο. Και ο γλάρος δεν πετάει στα γλυκά νερά, πετάει στις θάλασσες».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κλήθηκε, επίσης, να χαρακτηρίσει με μία λέξη τους πολιτικούς αρχηγούς. Τον Αντώνη Σαμαρά χαρακτήρισε ως «Συμπιλίδη» και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως «Ανδρέα Παπανδρέου». Για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε «Πιο Λαφαζάνης...», ενώ για τον Φώτη Κουβέλη «Ο άρχοντας των "μαξιλαριών"».

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πρόσωπο στο οποίο θα συναινούσε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν πρόκειται να παράσχει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο «για να διατηρηθεί αυτή η κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου