MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Handelsblatt: 50 χρόνια στην Ελλάδα η τρόικα

Ελλάδα και Πορτογαλία θα πρέπει να αυξήσουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, αναφέρει η εφημερίδα

Η τρόικα είναι ο πιο μισητός θεσμός σήμερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με άρθρο Handelsblatt που έχει τίτλο «50 χρόνια τρόικα». 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle «η τρόικα εποπτεύει τα πακέτα βοήθειας στις χώρες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και ελέγχει την εφαρμογή των ριζικών μεταρρυθμίσεων, που είναι προϋπόθεση για την οικονομική στήριξη. 

Τον Δεκέμβριο η Ιρλανδία κατέφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Χρειάστηκε όμως το δεκανίκι της επιμήκυνσης αποπληρωμής των πιστώσεων σε περισσότερα από 20 χρόνια και την δεκαετή αναστολή καταβολής των τόκων». 

Σύμφωνα με το άρθρο παρόμοιες είναι οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για την Πορτογαλία, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας η επιμήκυνση θα ξεπεράσει τα 30 χρόνια. Μάλιστα, η Handelsblatt αναφέρει πως στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και το ενδεχόμενο μιας επιμήκυνσης, που θα αγγίζει τα 50 χρόνια. 

«Για να διασφαλιστεί ωστόσο η βιωσιμότητα του χρέους, Ελλάδα και Πορτογαλία θα πρέπει να αυξήσουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να δοθεί μια νέα προοπτική ιδίως στους νέους, έτσι ώστε να μην θεωρούν ότι για τα επόμενα 30 χρόνια ο μόνος στόχος θα είναι η αποπληρωμή πιστώσεων και τόκων», σημειώνει η εφημερίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου