MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Λευκός Οίκος: Είμαστε ακόμα μακριά από συμφωνία

Δηλώσεις του Τζέι Κάρνεϊ, εκπροσώπου του Λευκού Οίκου

Οι διαπραγματεύσεις στη Γερουσία με στόχο τον τερματισμό του αδιεξόδου στο θέμα της χρηματοδότησης της κυβέρνησης και της αύξησης του ορίου του χρέους σημειώνουν πρόοδο, αλλά «είμαστε ακόμα μακριά από συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.


Με το χρόνο να πιέζει και το σημείο μηδέν της στάσης πληρωμών να φθάνει την Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος εκφράζει την ελπίδα ότι η Γερουσία θα δώσει μια διέξοδο στην κρίση.

Ο Λευκός Οίκος ήταν απορριπτικός απέναντι στην τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον προϋπολογισμό, χαρακτηρίζοντάς την προσπάθεια εξευμενισμού μιας μικρής ομάδας συντηρητικών του «Κόμματος του Τσαγιού» (Tea Party)

Ο πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στο Κογκρέσο, Τζον Μπένερ, πρότεινε εναλλακτικό σχέδιο σε εκείνο στο οποίο συντείνει η Γερουσία, με βασική διαφορά ότι αγγίζει πλευρές του νόμου Ομπάμα για την ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έιμι Μπρούντατζ είχε επαναλάβει για ακόμη μία φορά τη ρήση του Μπαράκ Ομπάμα ότι «τα μέλη του Κογκρέσου δεν πρέπει να απαιτούν λύτρα για να εκπληρώνουν τις βασικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι να ψηφίζουν προϋπολογισμό, ώστε το έθνος να πληρώνει τους λογαριασμούς του».

Δυστυχώς, συνέχισε η κ. Μπρούντατζ, «η τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής κάνει ακριβώς αυτό, σε μια προσπάθεια εξευμενισμού των μελών του κόμματος τα οποία ανήκουν στο “Κόμμα του Τσαγιού”, το οποίο επέβαλε και το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών εξαρχής».

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου