MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΟΟΣΑ: Στο 65,5% η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα

Το ποσοστό των ανέργων που είναι εκτός εργασίας για 12 ή και περισσότερους μήνες, συνέχισε να αυξάνεται στο β΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της κρίσης το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal , σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο δείκτης της ανεργίας στις 34 χώρες του, παρέμεινε αμετάβλητος στο 7,9% τον Αύγουστο, ενώ βρισκόταν στο 8% κάθε μήνα στο β΄ τρίμηνο.


Αλλά ενώ ο δείκτης της ανεργίας εμφανίζεται να έχει σταθεροποιηθεί, το ποσοστό αυτών που βρίσκονται εκτός εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει συνεχίσει να αυξάνεται. Αυτό αποτελεί ανησυχία για τους φορείς χάραξης πολιτικής, καθώς οι περισσότερες έρευνες υποδηλώνουν ότι όσο περισσότερο ένας άνθρωπος βρίσκεται εκτός εργασίας, τόσο περισσότερο επιδεινώνονται οι δεξιότητές του, και τόσο πιο δύσκολο γίνεται να βρει δουλειά στο μέλλον.

Η Wall Street Journal επισημαίνει ακόμη ότι οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη δημοσιονομική και τραπεζική κρίση, είναι αυτές οι αναπτυγμένες χώρες που έχουν τα υψηλότερα επίπεδα μακροπρόθεσμης ανεργίας.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό των ανθρώπων χωρίς εργασία τους τελευταίους 12 τουλάχιστον μήνες, διαμορφώθηκε στο 65,5% στο β΄ τρίμηνο, και είναι το υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Στην Ιρλανδία το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 59%, ενώ για την Πορτογαλία στο 56,1% και στην Ιταλία το 56,4%.

Αντίθετα, ορισμένες χώρες στο βορά της ευρωζώνης, έχουν δει την μακροχρόνια ανεργία να υποχωρεί. Στη Γερμανία, το ποσοστό υποχώρησε στο 17% στο β΄ τρίμηνο από το 21,7% στο τέλος του 2007.


Πηγή : www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου