MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική – Μόνη λύση η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – Η οικονομία της χώρας συνεχίζει να επιδεινώνεται δραματικά

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική και πλέον η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι η μόνη λύση για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. 

Το timing θεωρείται σωστό καθώς η εκλογική πλέον περίοδο στην Γερμανία έχει λήξει. 

Αυτό επισημαίνει σε ανάλυση της η οικονομική – διαδικτυακή πύλη Vox η οποία έχει συσταθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής (www.CEPR.org). 


Σύμφωνα με την ανάλυση, οι πολιτικοί της ΕΕ είχαν εφεύρει «μοναδικές και εξαιρετικές λύσεις» για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα έσπευδαν να τις εφαρμόσουν και σε άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα.

Όμως τα προγράμματα λιτότητας και ανάπτυξης που επέβαλλαν στην Ελλάδα δεν έχουν αποδώσει. 

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα μαθηματικά να παρατηρήσει ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί δραματικά από τότε που οι δανειστές της, της επέβαλλαν προγράμματα εξυγίανσης. 

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι φρικτή :
 
Το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί δραματικά , και συνεχίζει να μειώνεται κατά 30 % τα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης.
 
Η ύφεση στην χώρα βαθαίνει με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κάνουν λόγο για -4,1% το 2013.
 
Το ποσοστό ανεργίας στην χώρα ανέρχεται στο 27 %, ενώ στους νέους αγγίζει το 57% .
 
Στο τέλος του 2009 , το ελληνικό χρέος ήταν στο 130 % , ενώ σήμερα αγγίζει το 175 % .
 
Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 30 % , ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν φτάσει τα εκπληκτικά επίπεδα των 25% και 31 % , αντίστοιχα .

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου