MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Το Facebook λογοκρίνει και συνδικαλιστές ιατρούς για εκκολαπτόμενο σκάνδαλο! Π.Παπανικολάου

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με ανακοίνωση της κατήγγειλε την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση χρηματοδότηση χειρουργείων σε ιδιωτικές κλινικές από κοινοτικά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ως εκκολαπτόμενο σκάνδαλο.
 
Το Facebook λογόκρινε τους γιατρούς μη επιτρέποντας την ανάρτηση της!!! Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά παραδείγματα «αφαίρεσης περιεχομένου» από το Facebook. Συμπτωματικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία  τα δημοσιεύματα που αποσύρονται είναι δυσάρεστα για την κυβέρνηση.
 
 
Ο γιατρός Παναγιώτης Παπανικολάου ,μιλάει στο militaire channel για το διαφαινόμενο σκάνδαλο ,αλλά και για την λογοκρισία του Facabook.
 
Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωση της αναφέρει:
 
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει απαράδεκτη ενέργεια λογοκρισίας εκ μέρους των υπεύθυνων διαχειριστών του Ελληνικού Facebook η οποία έλαβε χώρα χθες 19/9/24.
 
Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό Facebook της ΟΕΝΓΕ αναρτήθηκε ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης της ΟΕΝΓΕ που αναφερόταν σε πολύ σοβαρό και επίκαιρο θέμα (την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση χρηματοδότηση χειρουργείων σε ιδιωτικές κλινικές από κοινοτικά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης).
 
Η ανακοίνωση αυτή διεγράφη αμέσως από τους διαχειριστές του Ελληνικού Facebook με αστεία προσχήματα (“spamming” κλπ.).
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λογοκρίνονται  αναρτήσεις, βίντεο ακόμα και τραγούδια με το πρόσχημα του “επιβλαβούς και επικίνδυνου” περιεχομένου. Το μπαράζ λογοκρισίας είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής μιας σειράς οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο από όλες τις κυβερνήσεις και διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο παρακολούθησης και φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής, ενοχλητικής για την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
 
Ότι και αν κάνουν δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Με το δυνάμωμα του αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στις απαράδεκτες αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιρειών που διαχειρίζονται το διαδίκτυο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου