MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Robert Kiyosaki: Η κατάρρευση έχει αρχίσει και πραγματικά θα είναι καταστροφική - Μανιακός μαρξιστής ο Joe Biden

Άλλαξε το αφήγημα… 
 
Έπειτα από πολυάριθμες προειδοποιήσεις, διά των οποίων έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενα κραχ, ο γνωστός επενδυτής και συγγραφέας οικονομικών βιβλίων Robert Kiyosaki επέλεξε να αλλάξει αφήγημα…

Σταμάτησε να προειδοποιεί… Πλέον δηλώνει πως το κραχ έχει αρχίσει, κατηγορώντας για αυτό τον «μανιακό μαρξιστή» πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden..
 
Μάλιστα, στην τελευταία ανάρτησή του, δίνει μια σειρά από κανόνες που παίρνει κανείς να ακολουθεί για την αντιμετώπιση όσων θα βιώσει… οσονούπω.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτησή του στο X στις 3 Μαΐου, ο Kiyosaki διευκρίνισε ότι τα άσχημα νέα είναι ότι αυτή η συντριβή «θα πραγματικά καταστροφική».
 
Τα καλά νέα είναι ότι «τα ατυχήματα είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνει κανείς πλούσιος», καθώς στην επιφάνεια «αναδύονται ευκαιρίες».
Αρκεί κανείς να ακολουθεί έξι βασικούς κανόνες…
Οι κανόνες

#1 Μην πιάνετε μαχαίρια που πέφτουν

Σύμφωνα με τον Kiyosaki, η υπομονή είναι αρετή και η απληστία είναι ένα ελάττωμα ειδικά κατά τη διάρκεια μιας συντριβής - ακόμη και όταν ευκαιρίες πέφτουν δεξιά και αριστερά. 

Επομένως, «όταν οι τιμές πέφτουν, μην γίνεστε άπληστοι», «περιμένετε μέχρι οι τιμές να πιάσουν πάτο και κανείς δεν θέλει το περιουσιακό στοιχείο που θέλετε».

Για παράδειγμα, στα τέλη Μαρτίου, ο Kiyosaki τόνισε ότι η τιμή του ασημιού ήταν πολύ κάτω από το υψηλό όλων των εποχών (ATH), επαινώντας το ως το καλύτερο δυνατό deal.

Σημείωσε δε πως δεν πρόκειται μόνο για ένα πολύτιμο μέταλλο, αλλά για «ένα βιομηχανικό μέταλλο» με αυξανόμενη ζήτηση λόγω των πολέμων που ξεσπούν σε όλο τον κόσμο.

#2 Μελέτη

Ως κάποιος που προτάσσει τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, ο Kiyosaki πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική ειδικά κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

Μάλιστα, συνιστά το YouTube ως «εξαιρετική πηγή όταν βρει κανείς το κατάλληλο υλικό».

Σημειώνεται πως πολλές φορές έχει προειδοποιήσει ότι η δημοσιονομική ανοησία και η έλλειψη οικονομικής εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τις μεγαλύτερες απειλές για τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τους παραδοσιακούς δασκάλους, ο οικονομολόγος τους παρουσίασε ως γραφειοκράτες που δεν έχουν την ικανότητα να διδάξουν τους μαθητές τους για τα οικονομικά και την οικονομία.

#3 Νέοι φίλοι

Επιπλέον, ο Kiyosaki προτρέπει τους θιασώτες του να «αναζητούν νέους φίλους - «φίλους που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο που βρίσκεστε εσείς». 

Με άλλα λόγια, τους συμβουλεύει να μένουν μακριά από τα θύματα, δηλαδή «ανθρώπους που κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματά τους» και τους μαρξιστές, «τους ανθρώπους που περιμένουν από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματά τους».

Συγκεκριμένα, νωρίτερα είχε επικρίνει την τρέχουσα κυβέρνηση στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Joe Biden, ως «μαρξιστή», υποστηρίζοντας ότι «μετά τις εκλογές του 2020 αύξησε τους φόρους, επέβαλε ελέγχους στα ενοίκια και τα Airbnb και αύξησε τα επιτόκια, με αποτέλεσμα να μειωθεί η αξία των ακινήτων».

#4 Ξεκινήστε φασαρία

O Kiyosaki, επίσης, επαινεί την αυτάρκεια, η οποία περιλαμβάνει την ιδιοκτησία «της δικής σας επιχείρησης», δεδομένου ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) «θα εξαφανίσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας». 

Ως εκ τούτου, συνιστά να ξεκινήσετε μια επιχείρηση και να γίνετε επιχειρηματίας, αντί να είστε ένας «υπάλληλος που φοβάται μη χάσει τη δουλειά του».

Πράγματι, ο Kiyosaki έχει υποστηρίξει ότι μια… παράπλευρη φασαρία μπορεί να «σας προσφέρει εισόδημα (…) καθώς η οικονομία καταρρέει, τα χρηματιστήρια υποχωρούν, οι συντάξεις θα χαθούν και η ανεργία αυξάνεται».

«Η επιχείρησή σας μπορεί ακόμη και να εξελιχθεί στην επόμενη Amazon (NASDAQ: AMZN) ή στο επόμενο Bitcoin ( BTC)», όπως ανέφερε στο Finbold στα τέλη του 2022.

#5 Επιλέξτε σπουδαίους δασκάλους

Στενά συνδεδεμένος με τον κανόνα του #2, ο Kiyosaki πιστεύει ότι «το YouTube έχει πολλούς δασκάλους, μερικούς καλούς, πολλούς κακούς».

Σε αυτό το πλαίσιο, συστήνει στους φίλους του να επιλέξουν τους σωστούς, προσθέτοντας: «Προσέξτε ποιος επηρεάζει τον εγκέφαλό σας, τη στάση σας και το πνεύμα σας».

Νωρίτερα είχε παραδεχτεί ότι όλη του η οικογένειά του ήταν δάσκαλοι, ωστόσο «είναι βασικά γραφειοκράτες (και οικονομικά) ηλίθιοι». 

Ως εκ τούτου, κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται τους κατ’ επάγγελμα δασκάλους ή να λαμβάνετε οικονομικές συμβουλές από αυτούς.

#6 Μην εξοικονομείτε χρήματα

Τέλος, τάσσεται κατά της εξοικονόμησης «πλαστών χρημάτων» ή fiat νομισμάτων όπως το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ, το γεν ή το πέσο, καθώς «μειώνεται σε αξία». Αντ’ αυτού προτείνει να «εξοικονομείτε χρυσό, ασήμι και (και) Bitcoin». 

Με άλλα λόγια, «πραγματικά χρήματα που αυξάνονται σε αξία, ειδικά εν μέσω μιας κατάρρευσης της αγοράς».

Όπως έχει επισημάνει πολλάκις, «οι πλούσιοι εξοικονομούν χρυσό, ασήμι, Bitcoin», ενώ «η φτωχή και η μεσαία τάξη θέλει δουλειές που υπόσχονται σταθερό μισθό με «ψεύτικα δολάρια».

Συμπέρασμα

Ο Robert Kiyosaki έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την επικείμενη απειλή μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου το «ψεύτικο» δολάριο διαβρώνει την παγκόσμια κυριαρχία και ωθεί την αμερικανική αυτοκρατορία στο τέλος της». 

Ωστόσο, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν και πόσο σωστός είναι στις προβλέψεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου