MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Διάρρηξη στα κεντρικά γραφεία της Europol – Συναγερμός για τα κλεμμένα αρχεία

Εξαφανίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι και έγινε αντιληπτό τον Σεπτέμβριο
 
Ένα αδιανόητο συμβάν αποκαλύπτεται από το Politico και γεννά πλείστα ερωτήματα για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών. Τα αρχεία προσωπικού της εκτελεστικής διευθύντριας της Europol και άλλων ανώτερων αξιωματούχων εκλάπησαν. Οι φάκελοι ήταν κλειδωμένοι σε ασφαλή αποθήκη, «βαθιά μέσα στα κεντρικά γραφεία στην Χάγη». Ωστόσο, εξαφανίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι και αυτό έγινε αντιληπτό τον Σεπτέμβριο.
 
«Στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, η Διεύθυνση της Europol ενημερώθηκε ότι τα προσωπικά αρχεία πολλών μελών του προσωπικού της είχαν εξαφανιστεί» ανέφερε εσωτερικό έγγραφο της Υπηρεσίας. Όταν οι αξιωματούχοι ήλεγξαν όλα τα αρχεία, ανακάλυψαν πως «έλειπαν περισσότερα».
 
«Δεδομένου του ρόλου της Europol ως Αρχής επιβολής του νόμου, η εξαφάνιση των προσωπικών αρχείων των μελών του προσωπικού συνιστά σοβαρό περιστατικό παραβίασης της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων» ανέφερε το εσωτερικό σημείωμα.
 
Προκλήθηκε αναστάτωση στα κεντρικά στην Χάγη στο πλαίσιο της έρευνας για το πώς χάθηκαν τα αρχεία. Όπως αναφέρει το Politico, προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς η κεντρική υπηρεσία επιβολής νόμου στην Ευρώπη βρέθηκε σε τέτοιο χάος παραβίασης.
 
«Η Αστυνομία της Χάγης ενεπλάκη μερικώς σε μια εν εξελίξει εσωτερική έρευνα της Europol» δήλωσε στο Politico ο εκπρόσωπος Στίβεν βαν Σαντέν.
 
Μετά το περιστατικό, ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της υπηρεσίας, Μασιμιλιάνο Μπετίν, τέθηκε σε διοικητική άδεια. «Ο επικεφαλής της μονάδας HR δεν θα είναι διαθέσιμος μέχρι νεωτέρας» αναφερόταν σε εσωτερικό σημείωμα. «Ο επικεφαλής του Τμήματος Διοίκησης θα διασφαλίσει την επιχειρησιακή συνέχεια για την διαχείριση της μονάδας HR».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου