MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

«Αντάρτικο» Αμερικανών δισεκατομμυριούχων για τον πόλεμο στην Ουκρανία!

«Ακριβές» Απάντησε ο Έλον Μασκ  στην ανάρτηση του Αμερικανού (επίσης δισεκατομμυριούχου) David Sachs,
ο οποίος κυριολεκτικά κατακεραύνωσε την κυβέρνηση Μπάιντεν για τον «καταστροφικό» πόλεμο στην Ουκρανία και τα δισεκατομμύρια στον Ζελένσκι. 
 
Όπως ήταν επόμενο, ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση με χιλιάδες σχόλια κάτω από την ανάρτηση. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ εκφράζει την αντίθεσή του στον πόλεμο Ουκρανίας, επισύροντας την μήνι των συστημικών ΜΜΕ και των Δημοκρατικών. 
 
Η επίμαχη ανάρτηση έγραφε τα ακόλουθα:
 
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία βασίζεται σε ψέματα – ψέματα για το πώς ξεκίνησε, πώς πηγαίνει και πώς θα τελειώσει.
 
Μας λένε ότι η Ουκρανία κερδίζει, ενώ στην πραγματικότητα χάνει.

Μας λένε ότι ο πόλεμος κάνει το ΝΑΤΟ ισχυρότερο, ενώ στην πραγματικότητα το αποδυναμώνει.
 
Μας λένε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ουκρανίας είναι η έλλειψη κεφαλαίων από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ενώ στην πραγματικότητα η Δύση δεν μπορεί να παράγει αρκετά πυρομαχικά – ένα πρόβλημα που θα πάρει χρόνια για να λυθεί.
 
Μας λένε ότι η Ρωσία υφίσταται μεγάλες απώλειες, ενώ στην πραγματικότητα η Ουκρανία δεν έχει αρκετούς στρατιώτες – άλλο ένα πρόβλημα που τα χρήματα δεν μπορούν να λύσουν.

Μας λένε ότι η ειρήνη είναι μαζί μας, ενώ στην πραγματικότητα η παγκόσμια πλειοψηφία πιστεύει ότι η πολιτική των ΗΠΑ είναι το ύψος της τρέλας.
 
Μας λένε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ειρήνης, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε απορρίψει πολυάριθμες πιθανότητες για διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων.
 
Μας λένε ότι εάν η Ουκρανία συνεχίσει να αγωνίζεται, θα βελτιώσει τη διαπραγματευτική της θέση, ενώ στην πραγματικότητα οι όροι θα είναι πολύ χειρότεροι από αυτούς που ήταν ήδη διαθέσιμοι και απορριφθέντες.
 
Ωστόσο, τα ψέματα μπορούν να παρατείνουν τον πόλεμο. Το Κογκρέσο θα παράσχει περισσότερα κονδύλια. Η Ρωσία θα καταλάβει περισσότερα εδάφη. Η Ουκρανία κινητοποιεί περισσότερους νέους άνδρες και γυναίκες για να συμμετάσχουν στην κρεατομηχανή. Η δυσαρέσκεια θα μεγαλώσει. Τελικά θα υπάρξει κρίση στο Κίεβο και η κυβέρνηση Ζελένσκι θα ανατραπεί.
 
Και μετά, όταν τελικά ο πόλεμος θα χαθεί, όταν ολόκληρη η χώρα κείται σε ερείπια που σιγοκαίει σε μια νεκρική πυρά που οι ίδιοι δημιούργησαν, οι ψεύτες θα πουν: «Λοιπόν, προσπαθήσαμε».
 
Έχοντας συκοφαντήσει όποιον έλεγε την αλήθεια ως μαριονέτα του εχθρού, οι ψεύτες θα πουν: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Σταθήκαμε απέναντι στον Πούτιν».
 
Μάλιστα, θα πουν, θα τα είχαμε καταφέρει αν δεν υπήρχε η πέμπτη φάλαγγα των υποστηρικτών του Πούτιν που μαχαίρωσε πισώπλατα τους Ουκρανούς. Στη συνέχεια, έχοντας μετατοπίσει την ευθύνη και χαϊδεύοντας τους εαυτούς τους στην πλάτη, θα προχωρήσουν ευγενικά στον επόμενο πόλεμο, όπως μετακόμισαν στην Ουκρανία μετά τις καταστροφές τους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ».
 
 

 Η ανάρτηση και η απάντηση Μασκ
 

Thanks to Theo_k
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου