MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Τι γίνεται τελικά στην χώρα μας-Έλληνας Δικηγόρος με αίτημα σε ΑΔΑΕ: «Γιατί δεν έχουν ΑΦΜ οι Εταιρείες απόκτησης κόκκινων δανείων;»

Τα ξένα funds που δημεύουν τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών με κέρδη που φτάνουν πολλά δις, φέρονται από δικηγόρο “να μην φορολογούνται εντός Ελλάδος, αφού δεν έχουν ούτε καν ΑΦΜ, έχοντας έδρα την Ιρλανδία”.
 
Αυτό καταγγέλλει ο Γιώργος Παλάζης Δικηγόρος, με ειδίκευση υποθέσεις ακινήτων στην χώρα μας, για όλες αυτές τις εταιρείες που κατάσχουν περιουσίες Ελλήνων, με νόμο που ψήφισαν όλα τα μεγάλα κόμματα από το 2017 και μετά.
 

 
Ο ίδιος έχει καταθέσει στην ΑΔΑΕ ερώτηση-ένσταση για εταιρείες που διαχειρίζονται τα δάνεια ρωτώντας “ γιατί δεν διαθέτουν ΑΦΜ;
 
Ο δικηγόρος ρωτά γιατί οι εταιρείες αυτές ξεφεύγουν του νόμου, αφού σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες-εταιρείες, όλοι οφείλουν να καταβάλουν τον αναλογούν φόρο στο ελληνικό κράτος για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους.
 
Για το ίδιο θέμα είχε γίνει ζήτημα για τον βοηθό προπονητή του εθνικού μας εκλέκτορα Γουστάβο Πογιέτ, ο οποίος δεν πληρώνονταν από την ΕΠΟ διότι δεν είχε βγάλει ΑΦΜ.
 
Σχετικά πρόσφατα η ΕΠΟ είχε πάρει επίσημα θέση για το θέμα, ξεκαθαρίζοντας πως ο λόγος είναι ότι ο Ταρίκο αρνείται να λάβει ελληνικό ΑΦΜ κι ως εκ τούτου είναι αδύνατη η πληρωμή του αφού δεν μπορεί να εκδοθεί νόμιμο παραστατικό. 
  
Φορολογική και εισπρακτική καταιγίδα κατά των οφειλετών και των πολιτών πλέον
 
Μιλάμε για ανακτήσεις οφειλών από κόκκινα δάνεια πολλών δισ. ευρώ, που πραγματοποίησαν αυτές οι Εταιρείες Διαχείρισης, σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Ο μεγάλος «καημός» των δανειστών είναι να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία έχουν πουλήσει σωρηδόν στα ξένα funds.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται νέα μέτρα το 2024, ειδικά για τους οφειλέτες του Δημοσίου, με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση όλων των μέτρων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
 
Μιλάμε για μέτρα που αναφέρονται σε τριπλό έλεγχο των οφειλετών από τις αρχές, ιδιωτικούς ντετέκτιβ για τον εντοπισμό τους, εφόδους στα σπίτια τους και φυσικά επιβολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.
 
Επισημαίνεται ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα, προκειμένου να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων και να διασφαλιστεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, να ανατίθεται η έρευνα σε ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγόρους ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών.
 
Έτσι, οι Έλληνες φορολογούμενοι που δεν έχουν πληρώσει  φόρους και πρόστιμα, θα εισέρχονται σε διαδικασία τριπλού ελέγχου, αφού ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα αναζητά  παντού τους οφειλέτες καθώς και τα συνυπόχρεα πρόσωπα, για να διαπιστώσει ότι δεν έχουν στην κατοχή τους κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και ότι έχουν ασκηθεί εναντίον τους όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα, όπως κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου