MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Ξορκίζοντας το έθνος, την κοινωνική δικαιοσύνη και τον πατριωτισμό! Θ.Ιγνατιάδης

Το πρότυπο έθνος-κράτος μαζί και ο πατριωτισμός δέχεται πόλεμο από όσους επιδιώκουν να μετατρέψουν το κράτος σε ένα κέλυφος ,ώστε οι πανίσχυρες πολυεθνικές να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Αυτό είναι το «δυτικό μοντέλο» που ταυτίζει πρόστυχα τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό και αποθεώνει την ατομικότητα.
Αυτή η «κοσμοθεωρία» έχει αντίπαλο
 
«Αν πεις τη λέξη πατριώτης σε λένε τρελό…Ξορκίζουμε τη λέξη πατριωτισμός. Γιατί; Η κοινωνική δικαιοσύνη επίσης. Είναι παράλογο όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στο «κοινωνικό ασανσέρ». Κοινωνική δικαιοσύνη δεν σημαίνει επιδόματα…Κάποιοι θέλουν πλέον κράτος-κέλυφος,όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη ,σε όλη τη Δύση».
 

 
Ο κ.Θεόδωρος Ιγνατιάδης πρόεδρος της Ελληνορωσικής Λέσχης ΔΙΑΛΟΓΟΣ σε μία συζήτηση για τον κόσμο σήμερα και τον κόσμο που θέλουν να επιβάλλουν σε «έναν πολίτη που τον θέλουν τρομαγμένο». Στο Νταβός υπήρξε μια ακόμη «τρομοκρατική» ανακοίνωση για την εξάπλωση ενός «νέου ιού».
 
Ο κ.Ιγνατιάδης μιλά για την «άλλη πλευρά» του κόσμου , όπου ακόμη το κράτος-έθνος κυριαρχεί και είτε αρέσει ,είτε όχι αυτή η πλευρά του πλανήτη δείχνει να εισπράττει τη δυναμική που χάνει μέρα με τη μέρα η Δύση. Ποιος γνωρίζει ότι το Ιράν που επίσης ξορκίζουμε είναι μέσα στις 10 πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες του κόσμου;
 
Μια άλλη άποψη ,ένας άλλος τρόπο σκέψης, μια διαφορετική κοσμοθεωρία η οποία επίσης ξορκίζεται και δεν ακούγεται στην Ελλάδα ,όπου κυριαρχεί ακόμη η πεποίθηση ότι πρώτα πάνε τα συμφέροντα των «συμμάχων» μας και ακολουθούν τα εθνικά μας θέλω και πρέπει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου