MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Kiyosaki (οικονομολόγος): Οι ηγέτες του κόσμου θέλουν πόλεμο και φτώχεια, πάρτε μέτρα – Άχρηστα assets μετοχές και ομόλογα

Ο Robet Kiyosaki μοιράστηκε την άποψή του ότι οι κυβερνήσεις δεν νοιάζονται για τους απλούς ανθρώπους... 
 
Την άποψη πως οι επενδυτές και, γενικά, ο κόσμος θα πρέπει προετοιμαστούν για μια εκτεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες θέλουν πόλεμο και φτώχεια, διετύπωσε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter o γνωστός γκουρού του personal finance Robert Kiyosaki.

Όπως επεσήμανε, οι κυβερνήσεις, δυστυχώς, δεν ενδιαφέρονται για την τύχη των απλών ανθρώπων, ως εκ τούτου ο μοναδικός τρόπος ώστε οι πολίτες να προστατευθούν οικονομικά είναι εργαζόμενοι σκληρά και επενδύοντας σε «σκληρά» και διαχρονικά assets, όπως είναι ο χρυσός και το ασήμι.

Μάλιστα, από τις παραινέσεις του δεν έλειψε ακόμα και το Bitcoin, που το τελευταίο καιρό σημειώνει έκρηξη.
 
Υπενθυμίζεται πως χρειάστηκαν πάνω από 18 μήνες, αλλά τελικά το bitcoin κατάφερε να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν πριν το τελευταίο μεγάλο ράπισμα στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, ήτοι τα 36.000 δολάρια.
Σημειώνεται πως στο πρόσφατο παρελθόν ο Kiyosaki είχε γράψει στο X (πρώην Twitter): «Είστε έτοιμοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Η ιστορία δείχνει ότι οι πόλεμοι αφορούν την ενέργεια: πετρέλαιο και άνθρακα.

Ο Χίτλερ εισέβαλε σε χώρες όπως η Ρουμανία για το πετρέλαιο και τον άνθρακα.

Η Ιαπωνία επιτέθηκε στο Περλ Χάρμπορ όταν οι ΗΠΑ απέκοψαν την Ιαπωνία από τις πηγές πετρελαίου».

Σε επόμενο tweet, ο συγγραφέας είπε: «Κάθε ηλίθιος ξέρει ότι ο πολιτισμός λειτουργεί με ενέργεια.

Η πρώτη πράξη του δράματος ήταν το 2020, όταν ο Biden σταμάτησε τη λειτουργία του αγωγού Keystone XL.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα 130 δολάρια το βαρέλι.

Ο πληθωρισμός αυξάνεται… η φτωχή και η μεσαία τάξη συντρίβεται».
Δρόμος προς την οικονομική ασφάλεια και ελευθερία

Ως υπενθύμιση, ο καθηγητής οικονομικών πρόσφατα υποστήριξε επίσης ότι οι πλούσιοι δεν εργάζονται για «ψεύτικα» μετρητά όπως το δολάριο ή το ευρώ, αλλά επικεντρώνονται σε «πραγματικά περιουσιακά στοιχεία» όπως ακίνητα, χρυσός, ασήμι και τη αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) – assets που παρέχουν διά βίου οικονομική ασφάλεια και ελευθερία».

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι, εκτός από τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία, ο Kiyosaki είχε επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, επαινέσει τη βενζίνη και το πολύτιμο βόειο κρέας. 

Από την άλλη πλευρά, κατά την άποψή του, θεωρεί άχρηστα assets, όπως χαρτονομίσματα, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), στα οποία επενδύουν οι φτωχές και μεσαίες τάξεις.

Θέσεις εργασίας που πληρώνουν φορολογητέο «ψεύτικο» εισόδημα, υπόσχονται σταθερό μισθό, αλλά δεν προσφέρουν ασφάλεια εργασίας.

Kiyosaki εναντίον Βiden

Σύμφωνα με τον Kiyosaki, η βλακεία και η έλλειψη οικονομικής εκπαίδευσης είναι οι μεγαλύτερες απειλές για τις ΗΠΑ και τον κόσμο.
 
Αναφερόμενος στους δασκάλους, τους χαρακτηρίζει «γραφειοκράτες» που δεν είχαν την ικανότητα να διδάξουν οικονομικά.

Η δε αμερικανική κυβέρνηση, επισημαίνει ο συγγραφέας, λέει συνεχώς ψέματα – ειδικά για την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο ο Kiyosaki άσκησε έντονη κριτική στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και άλλα τμήματα της κυβέρνησης της χώρας, αποκαλώντας τα «η οικογένεια Άνταμς» και «γελοιογραφίες που σκοτώνουν την οικονομία», η οποία αντιμετωπίζει «σοβαρό πρόβλημα.
 
Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου