MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Αποκαλύπτεται το σκάνδαλο: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφαίρεσε αντιπλημμυρικά έργα από το ταμείο ανάκαμψης!

Πρόκειται για ένα έγκλημα άνευ προηγουμένου, το οποίο τεκμηριώνει ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη όχι μόνο για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για τις ίδιες τις ζωές των πολιτών
 
Επιβεβαιώνεται πλήρως η αποκάλυψη του newsbreak.gr, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε σκανδαλωδώς αφαιρέσει αντιπλημμυρικά έργα από το ταμείο ανάκαμψης, πριν την θεομηνία που χτύπησε τη Θεσσαλία!
 
Την ίδια στιγμή βέβαια που δεν έβρισκαν κονδύλια για αντιπλημμυρικά, βρήκαν δεκάδες δισεκατομμύρια για τους λίγους και εκλεκτούς. Αλγεινή εντύπωση επίσης προκαλεί ότι από το ταμείο ανάκαμψης αφαιρέθηκαν έργα υποδομής για τον σιδηρόδρομο, γεγονός που εξηγεί ότι η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα του πολιτισμένου κόσμου χωρίς σιδηρόδρομο με αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
 
Δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση «Με τη Θεσσαλία να πλημμυρίζει για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες, η κυβέρνηση της ΝΔ ομολογεί επίσημα ότι αφαίρεσε αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» Την ώρα που η Θεσσαλία για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις 20 ημέρες βρίσκεται αντιμέτωπη με τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών και οι πολίτες ψάχνουν απεγνωσμένα τη στήριξη της Πολιτείας, η κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι αφαίρεσε κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Απαντώντας στην κοινοβουλευτική μας ερώτηση (11/9/2023) με θέμα «Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα για την απένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», το Υπουργείο Οικονομικών, παραλείποντας για ακόμα μία φορά κρίσιμα στοιχεία (λίστα ονοματισμένων έργων με τους προϋπολογισμούς τους), επιβεβαιώνει δυστυχώς πλήρως τα δημοσιεύματα του προηγούμενου διαστήματος: ομολογεί ότι από το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που έχει υποβληθεί για έγκριση στην Κομισιόν, έχουν αφαιρεθεί μεταξύ άλλων κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα. Για να δικαιολογήσει μάλιστα τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση επικαλείται τις χρονοβόρες διαδικασίες των απαλλοτριώσεων (!). Αυτό συμβαίνει παρότι οι υπουργοί της κυβέρνησης γνωρίζουν πολύ καλά, ή θα έπρεπε πάντως να γνωρίζουν, ότι οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των απαλλοτριώσεων είναι γνωστά και λαμβάνονται εξαρχής υπόψη σε έναν στοιχειωδώς σοβαρό σχεδιασμό. 
 
Η κυβέρνηση τέλος σπεύδει να μας διαβεβαιώσει ότι τα έργα αυτά «θα υλοποιηθούν». Πότε θα υλοποιηθούν, πώς θα υλοποιηθούν, από που θα χρηματοδοτηθούν, είναι μάλλον περιττές λεπτομέρειες για τις οποίες δεν χρειάζεται να μας ενημερώσει. Μόλις πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ καθησύχαζε τους πολίτες των πληγεισών περιοχών για άμεσα μέτρα αποκατάστασης με τη βοήθεια της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τα συμπεράσματα από την απάντηση στην κοινοβουλευτική μας ερώτηση, όμως, επιβεβαιώνουν το ακριβώς αντίθετο. Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι με τους χειρισμούς και τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη κινδυνεύουμε να χάσουμε μια μεγάλη ευκαιρία αποτελεσματικής αξιοποίησης των πολύτιμων πόρων του Ταμείου. Δυστυχώς, κάθε μέρα οι ανησυχίες μας επιβεβαιώνονται. Όπως επιβεβαιώνεται και η διαχειριστική ανεπάρκεια μιας κυβέρνησης που αδυνατώντας να αντιμετωπίσει επί της ουσίας τα προβλήματα, επιδίδεται στην επικοινωνιακή εξαπάτηση των πολιτών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου