MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Πότε οι πολιτικές ευθύνες γίνονται και ποινικές; Ο Π.Αδαμίδης μιλά για Δικαιοσύνη και Διεθνές Δίκαιο

Αρκεί η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης σε τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών που έχει προκαλέσει σοκ στους Έλληνες πολίτες; Τι σημαίνει «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» και «προχωράμε»;
 
Πότε η πολιτική ευθύνη μπορεί να έχει ποινικές προεκτάσεις και τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
 
Ποιες οι ευθύνες όσων επιλέγουν πρόσωπα σε κρίσιμες θέσεις και αυτά αποτυγχάνουν; Πότε υπάρχει και ποινική ευθύνη σε αυτές τις επλογές προσώπων;
 
 
Ο δικηγόρος και καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Πολύκαρπος Αδαμίδης , απαντά με καταιγιστικό τρόπο στα ερωτήματα αυτά.
 
Μιλά ακόμη για τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία της και το «λαϊκό αίσθημα» που σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκεται απέναντι σε δικαστικές κινήσεις και αποφάσεις.
 
Ο κ.Πολύκαρπος Αδαμίδης είναι συγγραφέας του βιβλίου «H Αρχή Της Μέσης Γραμμής Στο Δίκαιο Της Θάλασσας». Με αφορμή αυτό το βιβλίο ο κ.Αδαμίδης αναλύει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά από το σεισμό στην Τουρκία και προειδοποιεί λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις για τη στάση της Άγκυρας .
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου