MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Χημικά και αύρες κατά φοιτητών από τα ΜΑΤ

Ακόμα μια φοιτητική κινητοποίηση όπου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ρόλο... πρωταγωνιστικό. Αυτή τη φορά, στα Προπύλαια, όπου συνεχίστηκε ο διαρκής αγώνας των φοιτητών κατά της αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.


Κι αυτή λοιπόν, η κινητοποίηση εκατοντάδων φοιτητών σημαδεύτηκε από ένταση και καταστολή, καθώς δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να περιορίσουν τη συγκέντρωση με χημικά και αύρες.

Επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. με χημικά και αύρες στη φοιτητική διαδήλωση #ΟΠΠΙ #antireport #πανεπιστημιακη_αστυνομια pic.twitter.com/el5GOBkenx— Mike Konstantopoulos (@makonstant) September 14, 2022
Έπειτα από 2-3 επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των φοιτητών, η κινητοποίηση διεξήχθη υπό αστυνομικό κλοιό, περιορισμένη στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.
 
 ΕΦ.ΣΥΝ. / Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Η αστυνομία προσπαθεί να περιορίσει την πορεία των φοιτητών #ΟΠΠΙ pic.twitter.com/i0FPiOQ8fm— Mike Konstantopoulos (@makonstant) September 14, 2022 
Από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά ήταν τα εξής: «Μπάτσος στις σχολές μας ποτέ του δεν θα μπει, αυτός ο νόμος θα ανατραπεί», «Κάθε μέρα θα είμαστε στις Πύλες, δεν περνούν στο ΕΚΠΑ των μπάτσων οι αρβύλες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου