MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

«Ο Μπάιντεν είναι εγκληματίας πολέμου»: Ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd διαλύει την προπαγάνδα του CNN Ζωντανά στον αέρα

Ο πρώην frontman των Pink Floyd Roger Waters εμφανίστηκε ζωντανά στο CNN και άρχισε να καταρρίπτει έναν προς έναν τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς του δικτύου.


Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου Smerconish, το οποίο παρουσιάζει ο σχολιαστής Michael Smerconish, ο Waters καταφέρνει μια σειρά από χτυπήματα και εκθέτει το κοινό του CNN στο είδος της αλήθειας που συνήθως δεν επιτρέπεται να ακούσει.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα ένα μήνα μετά την έναρξη του βορειοαμερικανικού σκέλους της περιοδείας του Waters “This Is Not A Drill” και καλύφθηκε ένας ευρύς αριθμός θεμάτων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η σχέση της Ταϊβάν με την Κίνα και τα εγκλήματα πολέμου του Biden.

Ο Smerconish ξεκίνησε τη συνέντευξη ρωτώντας τον Waters γιατί συμπεριέλαβε τον Joe Biden σε ένα μοντάζ “εγκληματιών πολέμου” που υπάρχει στο σημερινό live set του. Παρακολουθήστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης παρακάτω:
Roger Waters is interviewed on CNN and exposes their propaganda pic.twitter.com/lt4auZ2Ml9

(@zei_squirrel) August 6, 2022
“Λοιπόν, τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία”, απάντησε ο Γουότερς. “Αυτό είναι ένα τεράστιο έγκλημα. Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν ενθαρρύνουν τον [Βολοντίμιρ] Ζελένσκι να διαπραγματευτεί, αποφεύγοντας την ανάγκη για αυτόν τον τρομερό, φρικτό πόλεμο;”.

Via Loudersound

Ο Smerconish αντέτεινε ότι ο Waters βλέπει την κατάσταση ανάποδα, κατηγορώντας την Ουκρανία για την εισβολή, αλλά ο τραγουδιστής διαφώνησε, αναφερόμενος στη “δράση και την αντίδραση του ΝΑΤΟ που πιέζει μέχρι τα ρωσικά σύνορα”.

Αφού ο Smerconish απάντησε υπονοώντας ότι η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή “πολύ απασχολημένη με την περικύκλωση της Ταϊβάν” για να εξετάσει μια τέτοια κίνηση, μια ταραγμένη Waters έβαλε στο στόχαστρο τον παρουσιαστή.

“Δεν περικυκλώνουν την Ταϊβάν!” αναφώνησε. “Η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας. Και αυτό έχει γίνει απολύτως αποδεκτό από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας από το 1948 και αν δεν το ξέρετε αυτό, δεν διαβάζετε αρκετά. Πηγαίνετε και διαβάστε το”.

Παρακολουθήστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης παρακάτω:
here is the second part of the interview and more of Roger Waters exposing the propaganda of CNN, which would make state media in other countries blush with shame pic.twitter.com/PZBmZoJ8u9

(@zei_squirrel) August 6, 2022

Ο Waters μίλησε επίσης για την εισαγωγή στις συναυλίες This Is Not A Drill, όπου εμφανίζεται μια προειδοποίηση που λέει: “Αν είστε από αυτούς που αγαπούν τους Pink Floyd, αλλά δεν αντέχουν την πολιτική του Roger, καλύτερα να πάτε στο μπαρ τώρα. Σας ευχαριστώ, και παρακαλώ απολαύστε την παράσταση”.

Ο Waters είπε ότι το μήνυμα ήταν ένας τρόπος για να “βάλει τα πράγματα στη θέση τους” πριν συνεχίσει λέγοντας ότι: “Ενθαρρύνει επίσης πολλούς από τους ανθρώπους που έχουν έρθει στο σόου επειδή έχουν ακούσει όλα όσα έχω γράψει από, ξέρετε, το 1965 ή από όπου ξεκίνησα να γράφω τραγούδια. Οπότε, ξέρουν ποια είναι η πολιτική μου και καταλαβαίνουν πού βρίσκεται η καρδιά μου και καταλαβαίνουν κατά κάποιο τρόπο γιατί βρίσκομαι εκεί”.
 
Πηγή  : newspunch.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου