MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Ποια είναι η μεγαλύτερη σύγχρονη απειλή για την ανθρωπότητα; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Υπάρχουν πολλές απειλές για την ανθρωπότητα αυτήν την στιγμή, από την ευρεία χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων έως τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν στους ανθρώπους να κάνουν επικίνδυνες ιατρικές πράξεις. Ωστόσο, μια από τις μεγαλύτερες όλων μπορεί να αποδειχθεί η «Πράσινη Παγκόσμια Τάξη».


Ένας από τους κύριους στόχους της πρόσφατης εκδήλωσης «Stockholm+50» ήταν «να παράσχει στους ηγέτες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα 50 χρόνια πολυμερούς περιβαλλοντικής δράσης, ώστε να κερδίσουν την τολμηρή και επείγουσα μάχη για την διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος σε έναν υγιή πλανήτη».

Ένα μεγάλο μέρος αυτής της «μάχης» αφορά την σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί φοβούνται ότι η διακοπή της χρήσης αργού πετρελαίου θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απειλή που υπάρχει για τους κατοίκους του πλανήτη μας.

Το κλίμα υφίσταται αλλαγές ακόμα και χωρίς την ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να έχουν ενίοτε αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους, αλλά ο κίνδυνος είναι μικρός σε σύγκριση με αυτόν ενός κόσμου χωρίς ορυκτά καύσιμα.

Ο Ronald Stein, ιδρυτής της PTS Advance και «πρεσβευτής» για την Ενέργεια και τις Υποδομές, εξήγησε σε ένα πρόσφατο άρθρο του πώς η ζωή χωρίς πετρέλαιο δεν είναι το όνειρο που πολλοί πιστεύουν ότι είναι.

Η (εξαρτώμενη από τον ήλιο και τον άνεμο) ανανεώσιμη ενέργεια είναι στην πραγματικότητα απλώς διακοπτόμενη ηλεκτρική ενέργεια, η οποία δεν αποτελεί αξιόπιστη λύση του ενεργειακού προβλήματος και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστεί οτιδήποτε χρήσιμο για την κοινωνία.

Το να εξαναγκαζόμαστε να ζούμε χωρίς τα προϊόντα που κατασκευάζονται με χρήση πετρελαίου, θα μπορούσε να μας επαναφέρει στην εποχή των αλόγων και των κάρων.

Υπάρχουν πολλές βιομηχανίες (που έχουν κάνει την ζωή μας ασφαλέστερη, πιο υγιή, και πιο αποτελεσματική) οι οποίες εξαρτώνται από τα ορυκτά καύσιμα, όπως η επιστήμη των υλικών, η χημική βιομηχανία, η ενέργεια, η θέρμανση, οι μεταφορές, και η φαρμακευτική βιομηχανία.

Σε έναν κόσμο χωρίς άνθρακα, θα πέθαιναν πιθανώς δισεκατομμύρια άνθρωποι από υποσιτισμό, ασθένειες, και ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι θάνατοι αυτοί υπερτερούν αριθμητικά των θανάτων που θα μπορούσαν να προκληθούν από την κλιματική αλλαγή.

Αν και είναι αλήθεια ότι κανείς δεν πρέπει να μολύνει τον πλανήτη μόνο και μόνο για να αποκτήσει ταχύτερο Διαδίκτυο με την μορφή 5G, για παράδειγμα, εντούτοις είναι εφικτό να διατηρηθούν τα τεχνολογικά προνόμια της ανθρωπότητας χωρίς να σπαταλούνται πόροι για επιπόλαιους λόγους.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η εξαγωγή ορυκτών καυσίμων είναι στην πραγματικότητα λιγότερο επεμβατική από ό,τι η εξόρυξη εξωτικών ορυκτών και μετάλλων που απαιτούνται για την λεγόμενη καθαρότερη ενέργεια. Αυτές οι δραστηριότητες αναμφίβολα ωφελούν τις εταιρείες πράσινης ενέργειας και τους κυβερνητικούς τους χορηγούς, αλλά καταστρέφουν επίσης το περιβάλλον και προκαλούν ζημιές, ιδιαίτερα σε χώρες του τρίτου κόσμου όπου οι άνθρωποι έχουν ήδη κακή ποιότητα ζωής.

Το διυλισμένο αργό πετρέλαιο είναι η βάση για περισσότερα από 6.000 προϊόντα, από τα οποία εξαρτώνται οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή και τα οποία δεν υπήρχαν πριν από το 1900.

Επίσης, παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια σε βαρέα μηχανήματα και εξοπλισμό, σε εμπορικά πλοία, σε τζετ, αλλά και στο διαστημικό και στρατιωτικό πρόγραμμα.

Αυτά τα προϊόντα έχουν βοηθήσει στην πρόοδο της τεχνολογίας πυραύλων, επιτρέποντας στους ανθρώπους να στέλνουν στο διάστημα δορυφόρους που έχουν εξελίξει εντυπωσιακά τον τρόπο πλοήγησης και επικοινωνίας όλων μας.

Τα ηλιακά πάνελ και οι ανεμογεννήτριες, αντίθετα, μπορεί να δημιουργούν διακοπτόμενο ηλεκτρισμό, αλλά δεν είναι σε θέση να κατασκευάσουν τίποτα. Επιπλέον, τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή τους προκύπτουν με χρήση παραγώγων πετρελαίου.

Ο Stein επισημαίνει:

Ό,τι χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια, από φώτα, οχήματα, iPhone, απινιδωτές, υπολογιστές, τηλεπικοινωνίες κ.λπ., όλα γίνονται με παράγωγα αργού πετρελαίου. Δεν θα υπήρχε τίποτα από αυτά σε έναν κόσμο χωρίς ορυκτά καύσιμα.

Αντί να δαιμονοποιούν τα ορυκτά καύσιμα, οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να βρουν έναν τρόπο να μειώσουν ορισμένες ενεργειακές απαιτήσεις ή να αντικαταστήσουν το αργό πετρέλαιο με κάτι που να είναι ικανό να παράγει ηλεκτρική ενέργεια και να δημιουργεί όλα τα σημαντικά προϊόντα από τα οποία εξαρτόμαστε στην σύγχρονη εποχή.

Η μείωση της χρήσης αργού πετρελαίου είναι συνετή, αλλά η πλήρης εξάλειψή του θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας.

ΠΗΓΗ: Natural News (Μετάφραση: Γιώργος Β. Μιχαήλ)

Πηγή : hellasmag.com
 
Thanks to Theo_k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου