MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ


Είχα μιλήσει πριν 15 μέρες, σε ειδική εκπομπή με αυτό το θέμα, για την προσπάθεια που έκαναν, όσοι ελέγχουν οικονομικά τον Π.Ο.Υ, να τον χρησιμοποιήσουν σαν εργαλείο επιβολής της θέλησης τους, πάνω στους λαούς.

Στα πλαίσια αυτά, από τον Ιανουάριο 2022 είχε κατατεθεί από τις ΗΠΑ εισήγηση, που περιλάμβανε 13 τροπολογίες του κανονισμού του Π.Ο.Υ, που αν γίνονταν δεκτές στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, που θα γινόταν στην Γενεύη, από 22 – 28 Μαϊου, θα σήμαινε ότι ο Π.Ο.Υ αποκτά υπερεξουσίες, εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας των χωρών.

Οι πρώτες ρωγμές στην Παγκόσμια Συνέλευση της Γενεύης φάνηκαν την 25η Μαϊου, όταν η Μποτσουάνα διάβασε μια δήλωση εκ μέρους των 47 μελών της AFRO, λέγοντας ότι οι Αφρικανικές χώρες θα αρνηθούν συλλογικά την υποστήριξή τους σε αυτές τις «μεταρρυθμίσεις», για τις οποίες πολλά αφρικανικά μέλη ανησυχούσαν πολύ.

Πολλές άλλες χώρες δήλωσαν επίσης ότι είχαν επιφυλάξεις για τις αλλαγές και δεν θα τις υποστηρίξουν.
Ανάμεσα στις πιο ισχυρές περιλαμβάνονταν η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική, το Ιράν και η Βραζιλία.

Η Βραζιλία μάλιστα είπε συγκεκριμένα ότι προτιμά να αποχωρήσει από τον ΠΟΥ, παρά να επιτρέψει στον πληθυσμό της να υποστεί τις νέες τροποποιήσεις.
___________________________________________
ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Στο τέλος ο ΠΟΥ και οι πλούσιοι υποστηρικτές του αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Ομως ας μην επαναπαυόμαστε!
 
Αυτοί που ελέγχουν τον Π.Ο.Υ έδειξαν ότι δεν παραιτούνται από τα σχέδια τους, να επιβληθούν στα υπόλοιπα έθνη, με εργαλείο τον

Π.Ο.Υ.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα τους, συγκλήθηκε νέα ομάδα εργασίας, για να διατυπώσει «τεχνικές συστάσεις για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις», οι οποίες θα υποβληθούν εκ νέου μαζί με τη Συνθήκη για την Πανδημία, στην 77η Συνέλευση Υγείας το 2024.
______________________________________
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η Ελλάδα ήταν μία από τις 25 χώρες (από τις 194 του Π.Ο.Υ) που έτρεξαν πρώτες-πρώτες να υπογράψουν το σχέδιο εισήγησης, καταθέτοντας πρόθυμα το κομμάτι εκείνο της εθνικής μας κυριαρχίας που ήθελε να κερδίσει ο Π.Ο.Υ, (δηλαδή εκείνοι που τον ελέγχουν, με ισχυρότερους τους: ΗΠΑ, Ιδρυμα Γκέιτς, Βρετανία, Γερμανία).

Κ .ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟΝ Π.Ο.Υ 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου