MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Smith (Microsoft): Το 2024 θα ζούμε όλοι σε καθεστώς Big Brother, όπως το «1984» του Orwell

Ο πρόεδρος της Microsoft προειδοποιεί ότι το 2024 θα μοιάζει με το 1984 του Orwell, αν δεν σταματήσουμε την κρατική αστυνόμευση


Το δυστοπικό όραμα του George Orwell που περιγράφεται στο βιβλίο του "1984" θα είναι πραγματικότητα έως το 2024 καθώς η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης γίνεται το παντού το βλέμμα που παρακολουθεί τα πάντα, προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Microsoft Brand Smith στο BBC, τονίζοντας την ανάγκη η κυβερνητική νομοθεσία να προστατεύσει το κοινό από την παρεμβατική παρακολούθηση, γεγονός που επί του παρόντος χωλαίνει.
 
«Μου θυμίζει συνεχώς τα μαθήματα του George Orwell στο βιβλίο του «1984». 
 
Η ιστορία αφορούσε μια κυβέρνηση που μπορούσε να δει όλα όσα έκαναν όλοι και να ακούσει ό, τι έλεγαν όλοι, όλη την ώρα», είπε ο Smith στο BBC ενώ μιλούσε για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης από την Κίνα για την παρακολούθηση των πολιτών της.
 
"Λοιπόν, αυτό δεν συνέβη το 1984, αλλά αν δεν είμαστε προσεκτικοί, αυτό θα μπορούσε να συμβεί το 2024", συνέχισε ο Smith.
 
"Εάν δεν θεσπίσουμε τους νόμους που θα προστατεύσουν το κοινό στο μέλλον, θα βρούμε την τεχνολογία να είναι μίλια μπροστά και θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί.
 
Μάλιστα η άποψη του Orwell για μια κυβέρνηση που κατασκοπεύει τους πολίτες της όλο το εικοσιτετράωρο είναι ήδη πραγματικότητα σε ορισμένα μέρη του κόσμου.
 
Ο ολοκληρωτισμός που οδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη, όπως στην Κίνα, έχει εξαλείψει τις ελευθερίες των πολιτών της και τις έχει μετατρέψει σε υπάκουα μέλη του κράτους. 
 
Για να αποφευχθεί μια τέτοια δυστοπία στη Δύση, οι νομοθέτες πρέπει να δράσουν τώρα, εξήγησε ο Smith.

Κομμουνιστική έμπνευση η τεχνητή νοημοσύνη


Το 2019, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Peter Thiel επέμεινε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ήταν «κυριολεκτικά κομμουνιστική».
 
Είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη συγκεντρώνει τη δύναμη για την παρακολούθηση των πολιτών. 
 
Αυτά τα εργαλεία παρακολούθησης γνωρίζουν περισσότερα για ένα άτομο από ό, τι τα ίδια για τον εαυτό τους.
 
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν μια κατάσταση εποπτείας και ελέγχου.
 
Αλλά μπορούμε να εμπιστευτούμε τους νομοθέτες και το "Big Tech" που θέλουν να εδραιώσουν την εξουσία για να αποτρέψουν μια τέτοια δυστοπία;
 
Είναι δύσκολο να πούμε, δεδομένου ότι οι πολιτικοί έχουν μόνο έναν στόχο: να παραμείνουν στην εξουσία.
 
Ας υποθέσουμε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς να προστατεύουν τις ελευθερίες και τα συμφέροντά μας. 
 
Αντίθετα, συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες. 
 
Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να αυξήσουμε τις ασπίδες προστασίας της ιδιωτικής ζωής που μας προστατεύουν από την κατασκοπεία της τεχνητής νοημοσύνης.
 
Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου