MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Καυστικός ο Γιώργος Τράγκας για την Σακελλαροπούλου: Εξυπηρετεί με την παρουσία της και την εν γένει συμπεριφορά της, τα συμφέροντα των Γερμανών!

Με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ που κάνει αναφορά στις δηλώσεις της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία παραλείπει να χρησιμοποιήσει στο λεξιλόγιό της, τις λέξεις “γερμανικές”, “κατοχικό δάνειο” και “νομικώς ενεργές απαιτήσεις”, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας γράφει τα εξής:


«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να προταθεί από τον Μητσοτάκη και να πάρει τη θέση, έχει αποδεχθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο κράτος και ότι αποτελεί προτεκτοράτο της Γερμανίας και μπανανία του Βαλκανικού Νότου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαγράψει από το λεξιλόγιό της τις λέξεις «Κωνσταντίνος Καραμανλής», «κατοχικό δάνειο», «πολεμικές επανορθώσεις», και οτιδήποτε αφορά την γερμανική Κατοχή και την ανθελληνική συμπεριφορά του Βερολίνου.

Είναι όνειδος για την πατρίδα μας η παρουσία της κυρίας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Είναι όνειδος, είναι μεγάλη ντροπή, γιατί εξυπηρετεί με την παρουσία της και την εν γένει συμπεριφορά της, τα συμφέροντα των Γερμανών, των δυνάμεων Κατοχής και τα ιδιοτελή συμφέροντα της οικογένειας Μητσοτάκη η οποία υπηρετεί τυφλά την Γερμανική κυβέρνηση.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έχει ξεχάσει τους γερμανοτσολιάδες, την ισοπέδωση της χώρας από τους Γερμανούς τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμη, έχει ξεχάσει την νέα ισοπέδωση επί των ημερών της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε, και γενικά τον ρόλο που παίζει το Βερολίνο στην προώθηση των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων.

Η επιλογή της από τον κύριο Μητσοτάκη έγινε με την καθοδήγηση και την συναίνεση του Βερολίνου. Η κυρία Σακελλαροπούλου σε όλη τη διαδρομή της υπήρξε εξόχως συμφεροντολόγος, μνημονιακή. Είναι αυτή που μειοψήφησε στην καταδίκη του πολιτικού απατεώνα Γιώργου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών. Είναι αυτή που βοήθησε τον «Ελληνικό Χρυσό» να κάνει ό,τι κάνει στην περιοχή της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική. Είναι αυτή που αποδέχτηκε να παίξει τον ρόλο που της πρότεινε ο Μητσοτάκης και οι Γερμανοί.

Χθες είχαμε την επέτειο της σφαγής των Καλαβρύτων. Όσοι διασώθηκαν σε αυτήν την ομαδική εκτέλεση, αντίποινα των Γερμανών για την αντιστασιακή δράση του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο, αφηγήθηκαν ότι άκουγαν να μιλάνε ελληνικά μέλη του εκτελεστικού αποσπάσματος.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έχει ξεχάσει την εκτεταμένη έρευνα που δημοσίευσε η Καραμανλική Βραδυνή του Τζώρτζη Αθανασιάδη με όλα τα ντοκουμέντα από τα αρχεία της Βέρμαχτ και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τη δράση των γερμανοτσολιάδων και των δυνάμεων Κατοχής. Η πολιτική παναθλιότητα της σημερινής Προέδρου έχει αφαιρέσει από όλες τις ομιλίες της τον ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τη δράση των γερμανόφιλων, των ομοϊδεατών της οικογένειας Μητσοτάκη, και φυσικά όπου παρουσιάζεται η κυρία ελέγχεται και κρίνεται προηγουμένως από το Μαξίμου.»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου