MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Μητσοτάκης εναντίον Orban

Εκτός από την επίθεση του πρωθυπουργού εναντίον του Ούγγρου ομολόγου του, μας έκαναν μεγάλη εντύπωση οι κατηγορίες δημοσίως του Γιάννη που κατά πολλούς είναι «παιδί του Soros», σύμφωνα με τις οποίες ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη έχει μετοχές στα κοράκια, στα funds δηλαδή που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια των δύστυχων Ελλήνων! Όπως δήλωσε, «Συγγνώμη που θα το πω, αλλά το λέω! Είναι βαρύ αλλά είναι αλήθεια όμως». Πολύ περισσότερο επειδή δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό, ούτε ασκήθηκε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση – παρά το ότι οι κατηγορίες έγιναν στις 31 Μαρτίου. Λογικά λοιπόν υποθέτει κανείς πως θα έχουν βάση – αφού διαφορετικά δεν θα τολμούσε ο Γιάννης να το ισχυρισθεί δημόσια, σε τηλεοπτική εμφάνιση του. Ελπίζουμε πάντως να πρόκειται για ψεύτικους ισχυρισμούς, αφού το αντίθετο δεν θα ήταν ότι καλύτερο για την Ελλάδα – ενδεχομένως για τις συνήθεις υπερβολές του ανθρώπου που το 2015 έδωσε τη χαριστική βολή στην Ελλάδα, κλείνοντας και αφελληνίζοντας το κυκλοφοριακό σύστημα της οικονομίας της: τις τράπεζες. 

Άποψη 

Το να κατηγορεί ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Orban ότι κυβερνάει με ΠΝΠ (διατάγματα), στέλνοντας επιστολή για αποβολή του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στον πρόεδρο του (Tusk) που ουσιαστικά ακολουθεί εντολές της κυρίας Merkel (πηγή), είναι το λιγότερο γελοίο – αφού ο μεν Ούγγρος πήρε την έγκριση του Κοινοβουλίου του με ψήφους 137 υπέρ και 53 κατά, ενώ ο Έλληνας δεν ζήτησε την έγκριση κανενός. 

Απλά φέρνει προσχηματικά στη Βουλή για εξέταση στην αρμόδια επιτροπή και ψήφιση από τους βουλευτές, ΠΝΠ που έχουν ήδη αποφασισθεί και δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (εικόνα, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη!) – έχοντας δεδομένη την έγκριση της με τους 158 βουλευτές που διαθέτει. Ο αυταρχισμός λοιπόν είναι ολοφάνερος, έστω με δημοκρατικό μανδύα – ενώ ο Ούγγρος είναι τουλάχιστον ειλικρινής στους Πολίτες της χώρας του. 



Εκτός αυτού έχει καταφέρει πραγματικά να οδηγήσει την Ουγγαρία στην έξοδο από την κρίση του 2008, παρά το ότι η οικονομία της ήταν σε χειρότερη κατάσταση από την ελληνική (ανάλυση) – απαιτώντας μεταξύ άλλων σοβαρές παραχωρήσεις από τις τράπεζες, όταν στην Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτες και επιβραβεύονται ξανά με το σχέδιο Ηρακλής που θα κοστίσει στους φορολογούμενους ακόμη 12 δις € (ανάλυση). Επί πλέον στα 44 δις € συν 17 δις € προηγουμένως – μαζί με τα σπίτια τους που θα πλειστηριασθούν και θα δοθούν δώρο στους κερδοσκόπους. 

Αντί λοιπόν να παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρας του και να υποθηκεύσει τόσο τη δημόσια, όσο και την ιδιωτική περιουσία των Ούγγρων με κάποιο PSI, όπως η σημερινή ελληνική κυβέρνηση το 2012 που παριστάνει σήμερα το σωτήρα, κατάφερε ένα πραγματικό θαύμα – χωρίς να υποκύψει στις πιέσεις της Γερμανίας, όπως οι γερμανόφιλες κυβερνήσεις μας. 

Εκτός αυτού δεν επέτρεψε να μετατραπεί η Ουγγαρία σε αποθήκη παράνομων μεταναστών, όπως ήθελε να του επιβάλλει η Γερμανία – προσφέροντας όμως φιλοξενία σε έναν μεγάλο αριθμό Ουκρανών που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους, όταν εισέβαλε το ΔΝΤ με τη βοήθεια της Γερμανίας. Μίας χώρας που σήμερα υποχρεώνεται από το ΔΝΤ να ξεπουλάει ακόμη και τη γεωργική της γη – με την ευκαιρία που έδωσε η καινούργια κρίση στην κυβέρνηση της που υπηρετεί δουλικά το Ταμείο και πέρασε κρυφά έναν ανάλογο νόμο (πηγή). 

Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται να μεταφέρει ακόμη περισσότερους παράνομους μετανάστες από τη Λιβύη στην Κρήτη (πηγή) – ενώ αναίρεσε το νόμο που είχε ψηφίσει μόλις ένα μήνα προηγουμένως, για την απαγόρευση λήψης αιτήσεων ασύλου (πηγή). Είτε συμπαθεί λοιπόν κανείς τον Ούγγρο πρωθυπουργό είτε όχι (εμείς δεν ανήκουμε στους υποστηρικτές των πολιτικών μεθόδων του, ούτε όμως του κ. Μητσοτάκη), πρέπει να είναι αντικειμενικός – ειδικά όσον αφορά τις συγκρίσεις. 

Από την άλλη πλευρά μας έκαναν μεγάλη εντύπωση οι κατηγορίες δημοσίως του Γιάννη που κατά πολλούς είναι «παιδί του Soros», σύμφωνα με τις οποίες ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη έχει μετοχές στα κοράκια, στα funds δηλαδή που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια των δύστυχων Ελλήνων! Όπως δήλωσε, «Συγγνώμη που θα το πω, αλλά το λέω! Είναι βαρύ, αλλά είναι αλήθεια όμως» (πηγή). Πολύ περισσότερο επειδή δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό, ούτε ασκήθηκε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση – παρά το ότι οι κατηγορίες έγιναν στις 31 Μαρτίου. 

Λογικά λοιπόν υποθέτει κανείς πως θα έχουν βάση – αφού διαφορετικά δεν θα τολμούσε ο Γιάννης να το ισχυρισθεί δημόσια, σε τηλεοπτική εμφάνιση του. Ελπίζουμε πάντως να πρόκειται για ψεύτικους ισχυρισμούς, αφού το αντίθετο δεν θα ήταν ότι καλύτερο για την Ελλάδα – ενδεχομένως για τις συνήθεις υπερβολές του ανθρώπου που το 2015 έδωσε τη χαριστική βολή στην Ελλάδα, κλείνοντας και αφελληνίζοντας το κυκλοφοριακό σύστημα της οικονομίας της: τις τράπεζες.


Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου