MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Οι ανθέλληνες

Σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα. Έχω κουραστεί να ακούω αυτή τη λέξη συνέχεια στην Ελλάδα, για τις κυβερνήσεις της τα τελευταία σαράντα χρόνια. Αυτές που χρεοκόπησαν και εξευτέλισαν έναν ικανότατο λαό που ζει σε μία πάμπλουτη χώρα. Αυτές που του στέρησαν την αξιοπρέπεια του, που έδιωξαν τα παιδιά του στο εξωτερικό, που άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες της χώρας στους παράνομους μετανάστες, που τον εξαθλίωσαν και που τον φυλάκισαν σε αλλεπάλληλες παγίδες μνημονίων, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον των παιδιών του. Αυτές που σήμερα χρηματοδοτούν ξανά τις σπατάλες τους με δανεικά, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία. Την ίδια στιγμή αλλοιώνουν ως γνήσιοι ανθέλληνες την κοινωνία μας, μεταφέροντας τους παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα, ενώ μας έχουν κλείσει στα σπίτια μας για να μη βλέπουμε τι συμβαίνει. Με επιδόματα για τους παράνομους, με την πληρωμή των ενοικίων τους και με τους Έλληνες που τα πληρώνουν να γίνονται όλο και πιο φτωχοί. Με τους άστεγους να γεμίζουν τους δρόμους της Αθήνας και με τα κλειστά νοσοκομεία μας να μετατρέπονται σε δομές φιλοξενίας Αφγανών, Πακιστανών και Αφρικανών. Απίστευτοι, εθνοκτόνοι με την κυριολεξία της λέξης. Μέρα που είναι όμως, πρέπει να είμαι και είμαι αισιόδοξη πως τελικά δεν θα τους περάσει. Καλύτερα λοιπόν να κλείσω ευχόμενη καλό Πάσχα σε όλες τις Ελληνίδες και στους Έλληνες, κυρίως όμως καλή Ανάσταση και καλή Λευτεριά! Αν υπάρχει σήμερα ένας λαός που το αξίζει περισσότερο από όλους τους άλλους, είναι ο ελληνικός που έχει υποφέρει τα τελευταία δέκα χρόνια απίστευτα μαρτύρια, συνεχίζοντας όμως να αντιστέκεται. Επομένως θα τα καταφέρει, όσο και αν βάλλεται από τους ανθέλληνες.

Άποψη
Μας οδηγούν ξανά στο γκρεμό, είναι αμετανόητοι. Δεν φτάνει που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την υπερχρέωση της πατρίδας μας (πηγή), για τη χρεοκοπία της (πηγή), για τα μνημόνια που δεν ήθελαν να τους πάρει τη δόξα η Τρόικα, για την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους Γερμανούς και για το ξεπούλημα των περιουσιακών μας στοιχείων. Δείχνουν επί πλέον έμπρακτα ένα απίστευτο μίσος για τη θρησκεία μας, μη διστάζοντας να κλείσουν ακόμη και τις εκκλησίες το Πάσχα και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Ανάστασης!

Την ίδια στιγμή αλλοιώνουν ως γνήσιοι ανθέλληνες την κοινωνία μας, μεταφέροντας τους παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα, ενώ μας έχουν κλείσει στα σπίτια μας για να μη βλέπουμε τι συμβαίνει. Με επιδόματα για τους παράνομους, με την πληρωμή των ενοικίων τους και με τους Έλληνες που τα πληρώνουν να γίνονται όλο και πιο φτωχοί. Με τους άστεγους να γεμίζουν τους δρόμους της Αθήνας και με τα κλειστά νοσοκομεία μας να μετατρέπονται σε δομές φιλοξενίας Αφγανών, Πακιστανών και Αφρικανών. Απίστευτοι, εθνοκτόνοι με την κυριολεξία της λέξης.
Ακόμη χειρότερα, μας προετοιμάζουν για ένα επόμενο θανατηφόρο μνημόνιο, με τους πραιτοριανούς που έχουν προσλάβει. Με τον Μπάμπη που γράφει για τον κρυφό φόβο ενός νέου μνημονίου που δεν είναι σωστός αλλά, αντίθετα, το τέταρτο μνημόνιο θα μας κάνει καλό, όπως τα προηγούμενα! Δεν έχουν ούτε ντροπή, ούτε σεβασμό για κανέναν τέτοιες ημέρες. Μας προτείνουν ανερυθρίαστα το δανεισμό από το γερμανικό ΔΝΤ, από τον ESM, γράφοντας ότι, «οι πόροι του ESM είναι απαραίτητοι, αν θέλουμε να καλύψουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά τρόπο ασφαλή»!

Αυτοί που υπόσχονταν ανάπτυξη και πλεονάσματα, βλέπουν τώρα ύφεση και ελλείμματα, ενώ θέλουν να τα φορτώσουν όλα στην επιδημία. Σαν να απευθύνονται σε ανόητους που δεν γνωρίζουν ότι, ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2019 η οικονομία υποχωρούσε, ενώ στο πρώτο τρίμηνο τριπλασιάστηκε το ταμειακό έλλειμμα. Όλα αυτά χωρίς την πανδημία, αλλά εξαιτίας των καταστροφικών χειρισμών τους. Αίσχος! Δεν είναι μόνο ανθέλληνες, αλλά και γερμανόφιλοι, με σκυμμένο δουλικά το κεφάλι απέναντι στην καγκελάριο που θέλει να μετατρέψει την Ευρώπη στο τέταρτο Ράιχ της (πηγή). 

Για το συγκεκριμένο άτομο δεν αξίζει να πω τίποτα, αφού πράγματι με την ηλιθιότητα δεν πρέπει ποτέ να αναμετράται κανένας και καμία, αφού είναι ανίκητη. Για τον επίδοξο όμως μονάρχη της σκλαβωμένης πατρίδας μας, έχω να πω πάρα πολλά. Φτάνει όμως να επισημάνω τη ρήση του Α. Λίνκολν, σύμφωνα με την οποία «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, αλλά ποτέ όλους για πάντα». Είμαι σίγουρη λοιπόν πως αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πως τους οδηγεί το κόμμα του ξανά στο γκρεμό, όπως το 2009 και το 2012, οπότε θα αντιδράσουν. 

Θα πάψουν να ανέχονται τα ίδια και τα ίδια, από το βρώμικο κομματικό πελατειακό κράτος που σπαταλάει ξανά τα χρήματα μας για να θρέψει το στρατό του, όπως τα 183 εκ. € του σκανδαλώδους voucher. Αυτά που δεν θα κοστίσουν σε όλους εμάς μόνο 600 €, αλλά 1.100 €! Όπως γράφεται παντού, 
“Το θέμα με το επίδομα των 800 € στους επιστήμονες που τελικά αντικαθίσταται από επίδομα κατάρτισης ύψους 600 €, εύλογα προκαλεί την αγανάκτηση μηχανικών δικηγόρων κλπ καθώς δεν διαφαίνεται πίσω από αυτή την κίνηση καμία οικονομική λογική ανάσχεσης της κρίσης. 

Η κάλυψη 166.000 επιστημόνων με το επίδομα των 800 € θα στοίχιζε στο κράτος 133 εκ. €. Για την κατάρτιση αυτών των επιστημόνων προκύπτει μεγαλύτερο κόστος ύψους 183 εκ. € (1.100 € ανά άτομο) καθώς στα 600 € που θα πάρει κάθε επιστήμονας πρέπει να προστεθεί κόστος 500 € που θα πληρωθεί το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης”. 
Σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα. Έχω κουραστεί να ακούω αυτή τη λέξη συνέχεια στην Ελλάδα, για τις κυβερνήσεις της τα τελευταία σαράντα χρόνια. Αυτές που χρεοκόπησαν και εξευτέλισαν έναν ικανότατο λαό που ζει σε μία πάμπλουτη χώρα. Αυτές που του στέρησαν την αξιοπρέπεια του, που έδιωξαν τα παιδιά του στο εξωτερικό, που άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες της χώρας στους παράνομους μετανάστες, που τον εξαθλίωσαν και που τον φυλάκισαν σε αλλεπάλληλες παγίδες μνημονίων, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον των παιδιών του. Αυτές που σήμερα χρηματοδοτούν ξανά τις σπατάλες τους με δανεικά, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία. 

Μέρα που είναι όμως, πρέπει να είμαι και είμαι αισιόδοξη πως τελικά δεν θα τους περάσει. Καλύτερα λοιπόν να κλείσω ευχόμενη καλό Πάσχα σε όλες τις Ελληνίδες και στους Έλληνες, κυρίως όμως καλή Ανάσταση και καλή Λευτεριά! Αν υπάρχει σήμερα ένας λαός που το αξίζει περισσότερο από όλους τους άλλους, είναι ο ελληνικός που έχει υποφέρει τα τελευταία δέκα χρόνια απίστευτα μαρτύρια, συνεχίζοντας όμως να αντιστέκεται. Επομένως θα τα καταφέρει, όσο και αν βάλλεται από τους ανθέλληνες.


Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου