MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Το θράσος των απειλών ποινικών κυρώσεων

Δεν είμαστε αντίθετοι με την προστασία των ανθρώπων από την πανδημία, αλλά η απομόνωση τους είναι στη δική τους επιλογή – ενώ η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί τους Έλληνες ανεύθυνους. Εάν ήθελε πάντως ο νομοθέτης να συμπεριλάβει στο Σύνταγμα τέτοιου είδους δικτατορικές απαγορεύσεις, θα το είχε κάνει – αφού δεν είναι η πρώτη πανδημία που έχει προκύψει στον πλανήτη. Θα ήταν καλύτερα λοιπόν να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τις δικές της ευθύνες και με τη δουλειά της – με αυτήν που της εμπιστεύθηκαν οι Πολίτες με την ψήφο τους. Με την επίλυση δηλαδή των προβλημάτων στην οικονομία, στα εθνικά και στο μεταναστευτικό, όπου οι αποτυχίες της μέχρι σήμερα είναι αυταπόδεικτες – χωρίς να επιρρίπτει τις ευθύνες στους Πολίτες, στις πανδημίες ή στις συνθήκες. Μία ύφεση τώρα που λέει ο υπουργός οικονομικών της τάξης του 5%, από μηδενική λίγες ημέρες πριν και ανάπτυξη 4% προηγουμένως, όταν ο ίδιος ισχυρίσθηκε προχθές πως η πτώση του ρυθμού ανάπτυξης στο 4ο τρίμηνο του 2019 στο 1% οφειλόταν στη μείωση των αποθεμάτων, καλύτερα να την ξεχάσει ή να παραιτηθεί αμέσως – επειδή μπορεί να αποφευχθεί και δεν πρέπει ποτέ να συμβεί, αφού θα ήταν καταστροφική για την πατρίδα μας.

Άποψη
Φαίνεται πως αποθρασύνθηκαν τα ακροδεξιά ένστικτα της κυβέρνησης, η πρώτη φροντίδα της οποίας, όταν κατάλαβε την εξουσία, ήταν η οικοδόμηση του Επιτελικού «Κράτους εν Κράτει» (πηγή) – με κριτήριο το κείμενο βουλευτή της, σύμφωνα με το οποίο τυχόν παραβίαση των μέτρων εγκλεισμού που επιβλήθηκαν, μπορεί να τιμωρηθεί με κάθειρξη έως και 15 έτη, ακόμη και με ισόβια φυλάκιση! (πηγή). 

Το γεγονός δε ότι, το Σύνταγμα μας απαγορεύει αυτού του είδους τη στέρηση τη ατομικής ελευθερίας, δεν φαίνεται να την προβληματίζει καθόλου – ούτε φυσικά τα εγκλήματα των κυβερνήσεων που έμειναν ατιμώρητα, όσον αφορά την υπερχρέωση της Ελλάδας και τη χρεοκοπία της με την υπογραφή του PSI από την ίδια. Επί πλέον, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους Γερμανούς και την υποθήκευση των περιουσιακών μας στοιχείων – γεγονότα που οδήγησαν στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, καθώς επίσης στην κατάσχεση και στους πλειστηριασμούς της ιδιωτικής. 

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε αντίθετοι με την προστασία των ανθρώπων από την πανδημία, αλλά η απομόνωση τους είναι στη δική τους επιλογή – ενώ η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί τους Έλληνες ανεύθυνους. Εάν ήθελε πάντως ο νομοθέτης να συμπεριλάβει στο Σύνταγμα τέτοιου είδους δικτατορικές απαγορεύσεις, θα το είχε κάνει – αφού δεν είναι η πρώτη πανδημία που έχει προκύψει στον πλανήτη. 

Θα ήταν καλύτερα λοιπόν να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τις δικές της ευθύνες και με τη δουλειά της – με αυτήν που της εμπιστεύθηκαν οι Πολίτες με την ψήφο τους. Με την επίλυση δηλαδή των προβλημάτων στην οικονομία, στα εθνικά και στο μεταναστευτικό, όπου οι αποτυχίες της μέχρι σήμερα είναι αυταπόδεικτες. 

Ειδικά όσον αφορά την Οικονομία, βασική της υποχρέωση είναι να μην επιτρέψει να βυθιστεί ξανά η Ελλάδα στην ύφεση – ενώ ασφαλώς είναι σε θέση η χώρα μας να το πετύχει. Εν προκειμένω, το ελάχιστο που θα έπρεπε να καταφέρει μία κυβέρνηση που υποσχέθηκε προεκλογικά ρυθμό ανάπτυξης 4%, είναι να μην υπάρξει αρνητικό πρόσημο, καθόλου ύφεση – λαμβάνοντας τα σωστά μέτρα (πηγή) και εκμεταλλευόμενη το ότι, η χώρα μας είχε μέχρι σήμερα την τύχη να υπάρχουν λιγότερα κρούσματα COVID-19 συγκριτικά με τους κύριους ανταγωνιστές της στον τουρισμό: με την Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία. 

Επομένως μπορεί να αποφύγει την πτώση του τουρισμού, αρκεί να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Εάν δε αλλάξει παράλληλα το μοντέλο της Οικονομίας μας, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές (βίντεο), στηρίζοντας τον πρωτογενή μας τομέα, τη μεταποίηση και τη βιομηχανία, με αιχμή του δόρατος σήμερα τα τρόφιμα που προβλέπεται να έχουν μεγάλη ζήτηση (ανάλυση), η Ελλάδα θα έβγαινε κερδισμένη από την κρίση. Φυσικά θα ήταν αδιανόητη η προσφυγή στο γερμανικό ΔΝΤ, στον ESM και ο νέος δανεισμός έναντι μνημονίων που θα εκτόξευε το χρέος μας πάνω από το 200% του ΑΕΠ – ενώ είμαστε σε θέση να το διατηρήσουμε εκεί που είναι, εάν όχι να το μειώσουμε. 

Μία ύφεση που λέει ο υπουργός οικονομικών τώρα της τάξης του 5%, από μηδενική λίγες ημέρες πριν και ανάπτυξη 4% προηγουμένως, όταν ο ίδιος ισχυρίσθηκε προχθές, ανόητα βέβαια, πως η πτώση του ρυθμού ανάπτυξης στο 4ο τρίμηνο του 2019 στο 1% οφειλόταν στη μείωση των αποθεμάτων (βίντεο), εισπράττοντας μία ακόμη πιο ανόητη αντίκρουση του πρώην υπουργού οικονομικών που οδήγησε τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο, καλύτερα να την ξεχάσει ή να παραιτηθεί αμέσως – επειδή μπορεί να αποφευχθεί και δεν πρέπει ποτέ να συμβεί, αφού θα ήταν καταστροφική για την πατρίδα μας. 

Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, έχουμε πριν πολλούς μήνες υποδείξει τη μοναδική λύση που υπάρχει: την κήρυξη της χώρας μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των προσπαθειών βίαιου εποικισμού των νησιών μας και κατ’ επέκταση της ενδοχώρας από την Τουρκία, με βάση το άρθρο 78 του Μάαστριχτ (πηγή). Στα πλαίσια αυτά, η υποταγή της κυβέρνησης στις εντολές της Σουηδής επιτρόπου που προκάλεσε μεταναστευτικό χάος στη χώρα της, είναι εντελώς απαράδεκτη – όπως επίσης οι μυστικές συμφωνίες της στη Μάλτα (πηγή), πιθανότατα για τη δρομολόγηση του σχεδίου «Ειρήνη» και τον εποικισμό της Κρήτης με Αφρικανούς. Το να υπάρχουν ανοιχτά σύνορα για τους παράνομους και κλειστά για τους Έλληνες (πηγή), είναι κάτι αδιανόητο – το οποίο, εάν συνεχιστεί, σίγουρα δεν θα μείνει ατιμώρητο από τους Πολίτες. 

Τέλος, σε σχέση με τα εθνικά, εκτός του ότι πρέπει να αυξηθούν άμεσα οι εξοπλιστικές μας δαπάνες τουλάχιστον στο 1 δις €, από μόλις 335 εκ. € στον προϋπολογισμό του 2020, είναι παράλογο να έχουμε παραχωρήσει όλες μας τις βάσεις στους Αμερικανούς (πηγή), χωρίς αντάλλαγμα την προστασία μας – όπως απαίτησε και κατάφερε πριν πολλές δεκαετίες η Σαουδική Αραβία. Με δεδομένη δε την οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας, την απομόνωση της από όλους τους συμμάχους της και από το ΝΑΤΟ, καθώς επίσης τις δικές μας στρατιωτικές, ναυτικές και πτητικές ικανότητες ως Έλληνες, μπορούμε κάλλιστα να προστατεύσουμε τα σύνορα μας. 

Πώς είναι δυνατόν όμως να το καταλάβει μία κυβέρνηση που ενώ προεκλογικά τασσόταν εναντίον της προδοσίας της Μακεδονίας, δηλώνοντας πως αν μη τι άλλο θα υποβάλει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων, πρόσφατα καλωσόρισε όχι μόνο τα Σκόπια, αλλά και την Αλβανία που επιβάλει μαρτύρια στους συμπατριώτες μας από τη Βόρειο Ήπειρο; Πώς μπορεί να λειτουργήσει με πατριωτικό σθένος μία γερμανόφιλη κυβέρνηση που εφαρμόζει χωρίς ντροπή την πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων των προκατόχων της απέναντι στην καγκελάριο; Αδύνατον, ενώ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι διαγγέλματα για το «μένουμε σπίτι» – όπως προηγουμένως για το «μένουμε Ευρώπη», ακόμη και ως δούλοι της Γερμανίας. 

Κλείνοντας, η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει το εξής: «Ποτέ ο άρχων δεν πρέπει να περιφρονεί τον αρχόμενο, όσο άξιος και αν είναι αυτός και όσο ανάξιοι οι αρχόμενοι». Πρέπει λοιπόν είτε να κάνει σωστά τη δουλειά της, επιλύοντας τα προβλήματα της χώρας αφού για αυτό εκλέχθηκε και χωρίς να επιρρίπτει τις ευθύνες στους Πολίτες, στις πανδημίες ή στις συνθήκες, είτε να αφήσει άλλους να το κάνουν – αυτούς που θέλουν και μπορούν. Ακολουθεί το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, με μία θριαμβευτική ηττοπάθεια (θυσιάζουμε την ευημερία μας….μεγάλη ύφεση….ανάπτυξη το 2021…) και με τα συμπεράσματα για το μέλλον μας δικά σας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου