MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Το μεταναστευτικό σχέδιο Soros

Από τα άρθρα και τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου εύλογα συμπεραίνει ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος πως πράγματι υπάρχει «σχέδιο Soros» για την παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη – όπου πλέον η βασική πύλη εισόδου είναι η Ελλάδα. Το σχέδιο δε αυτό συγκλίνει με τις προθέσεις της Τουρκίας, όσον αφορά το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας – ενώ απορεί κανείς γιατί δεν λύνει το πρόβλημα η ελληνική κυβέρνηση, αφού υπάρχει λύση.

Άποψη

Το 2018 ο υπουργός εξωτερικών της Ουγγαρίας έστειλε μία επιστολή στον πρόεδρο της Αυστρίας (εικόνα), με στόχο να τον πείσει σχετικά με το ότι υπάρχει πράγματι ένα «σχέδιο Soros» για τη μαζική μετανάστευση στην Ευρώπη.

Σε μία σελίδα συμπεριέλαβε έξι άρθρα που έγραψε σε διεθνή ΜΜΕ ο δισεκατομμυριούχος, τα οποία επιβεβαιώνουν την ύπαρξη σχεδίου με τα βασικότερα σημεία του, τα οποία είναι τα εξής (εικόνα με πηγές): (α) Η ΕΕ θα πρέπει να υποδέχεται 1 εκ. αιτούντες άσυλο ετησίως (πηγή), (β) Θα πρέπει να υπάρχει μία σταθερή διαδικασία χωρίς ανώτατα όρια για την κατανομή των μεταναστών στα διάφορα κράτη, (γ) Οφείλουν να καταργηθούν τα σύνορα (τα εθνικά σύνορα αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια μας), (δ) Οι ΜΚΟ θα πρέπει να λειτουργήσουν ως «σπόνσορες» της μετανάστευσης, (ε) η ΕΕ οφείλει να διαθέτει 15.000 € ετήσια τα δύο πρώτα χρόνια για κάθε αιτούντα άσυλο, έτσι ώστε να είναι ελκυστική η φιλοξενία τους στα κράτη μέλη της και (στ) η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει τον προϋπολογισμό της στην κοινή αγροτική πολιτική για να ελευθερώσει χρηματικούς πόρους προς όφελος της μετανάστευσης.


Ο υπουργός εξωτερικών της Ουγγαρίας έστειλε την επιστολή στον αυστριακό πρόεδρο, η οποία δημοσιεύθηκε στα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, επειδή ο τελευταίος είχε ισχυριστεί ότι ο καταγόμενος από την Ουγγαρία G. Soros δεν έχει καμία σχέση με τα μεταναστευτικά κύματα που έχουν πλημμυρίσει την Ευρώπη. Πώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα γελοίο σενάριο συνωμοσίας (πηγή) που δεν υπάρχει.

Βέβαια, ο πρόεδρος της Ουγγαρίας θεωρείται ως ο νούμερο ένα εχθρός του G. Soros, ενώ το μεταναστευτικό θέμα ήταν στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας. Το σύνθημα του ήταν ουσιαστικά πως όποιος δεν θέλει την είσοδο μεταναστών στη χώρα του, πρέπει να τον ψηφίσει – ενώ αν δεν το κάνει, τότε ψηφίζει υπέρ των μεταναστών και του G. Soros. Η εκλογική του καμπάνια δε, με πανταχού παρούσα εχθρική εικόνα τον Αμερικανό, είχε τέτοια επιτυχία που περισσότεροι από το 80% των ψηφοφόρων πίστευαν στην ύπαρξη ενός κόμματος Soros στις βουλευτικές εκλογές.

Εν τούτοις έχει δίκιο σε σχέση με την ύπαρξη σχεδίου, αφού αυτή τη λέξη χρησιμοποιεί σε όλες του τις δηλώσεις ο ίδιος ο G. Soros, όπως στο άρθρο του «Εδώ είναι το σχέδιο μου για την επίλυση του χάους στο άσυλο» (πηγή). Όσον αφορά τον πρόεδρο της Αυστρίας, πράγματι είχε χαρακτηρίσει σε συνέντευξη του τον Soros ως βασικό εκπρόσωπο της κοινωνίας των Πολιτών και φιλάνθρωπο – ο οποίος στηρίζει με πολλά εκατομμύρια πανεπιστήμια και ΜΚΟ που προωθούν τη δημοκρατία. Σε σχέση δε με την Ουγγαρία, είχε δηλώσει πως η δεξιά συντηρητική κυβέρνηση της έχει δρομολογήσει μία καμπάνια εναντίον του φιλελεύθερου G. Soros, ενώ ο πρωθυπουργός Viktor Orban αντιπροσωπεύει ένα μοντέλο μιας «μη φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Με βάση τώρα τα παραπάνω, εύλογα συμπεραίνει ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος πως πράγματι υπάρχει «σχέδιο Soros» για την παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη, όπου πλέον η βασική πύλη εισόδου είναι η Ελλάδα. Το σχέδιο δε αυτό συγκλίνει με τις προθέσεις της Τουρκίας, όσον αφορά το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας – ενώ απορεί κανείς γιατί δεν λύνει το πρόβλημα η ελληνική κυβέρνηση, αφού υπάρχει λύση (άρθρο).

Θα μπορούσε βέβαια να ισχυρισθεί κανείς πως πρόκειται για μία θεωρία συνωμοσίας ή/και για μία προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, από μονοθεματικά κόμματα που στηρίζουν την εκλογική τους επιτυχία αποκλειστικά και μόνο στο μεταναστευτικό. Όμως, ο ίδιος ο G. Soros έχει δηλώσει επίσημα τη στήριξη του – ενώ υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ευρώπη, σε σχέση με τα αρνητικά αποτελέσματα της παράνομης μετανάστευσης.

Πριν από όλα στη Σουηδία, στην οποία επικρατεί ένα μεταναστευτικό χάος με την εγκληματικότητα, τις βομβιστικές ενέργειες και τους βιασμούς να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Επίσης στο Βέλγιο, όπου η πρωτεύουσα του θεωρείται προπύργιο της ισλαμικής τρομοκρατίας, στη Γαλλία, στη Μ. Βρετανία κοκ. Επομένως δεν στέκουν τα περί θεωρίας συνωμοσίας ή αποκλειστικά και μόνο πολιτικής εκμετάλλευσης – αφού σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που θα απασχολήσει για πολλά χρόνια την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα.

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου