MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Ντροπή!

Φαίνεται πως επιδιώκεται η γενικότερη απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, ενδεχομένως για να παραχωρηθεί έναντι «πινακίου φακής» σε ξένους, Ιταλούς ή άλλους, που γνωρίζουν πολύ καλά την αξία του – ακριβώς όπως συμβαίνει με τη ΔΕΗ, την οποία ο αρμόδιος υπουργός απαξιώνει όπου και όπως μπορεί, χωρίς να του γίνεται καμία απολύτως παρατήρηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Προφανώς δε θα ακολουθήσουν ανάλογες ενέργειες για άλλες εταιρείες, με στόχο τη χειραγώγηση των Ελλήνων – έτσι ώστε να μην αντιταχθούν στις ιδιωτικοποιήσεις σε εξευτελιστικές τιμές που στην ουσία είναι κρατικοποιήσεις από άλλες χώρες.

Επίκαιρη άποψη 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυβερνητικού τύπου, ο οποίος φαίνεται πως έχει αναλάβει τη στήριξη των προσπαθειών του υπουργείου ανάπτυξης, όσον αφορά το ξεπούλημα των πλέον πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ, των μονοπωλιακών δικτύων (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ), με τελικό αποτέλεσμα να παραμείνει η επιχείρηση ένα μη ανταγωνιστικό παραγωγικό κουφάρι, η ΔΕΗ κατηγόρησε τον ΔΕΔΔΗΕ ότι επινοεί τακτικές για να μην κόβει το ρεύμα στους κατά συνήθεια κακοπληρωτές – μεταξύ άλλων πως καταφεύγει σε προσχηματικές δικαιολογίες αδυναμίας, όπως ελλείψεις προσωπικού, για να μην ασκεί τα καθήκοντα του! 

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος λοιπόν της ΔΕΗ, πρώην στέλεχος της ιταλικής ENEL που όλως τυχαίως δραστηριοποιείται στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ και άρα αποτελεί «μνηστήρα» του, καταγγέλλει την 100% θυγατρική της επιχείρησης για απάτη – με την ευρεία έννοια της λέξης. 

Ας σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου (πηγή), ο ΔΕΔΔΗΕ είναι απλά ο διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Η/Ε (ΕΔΔΗΕ), η κυριότητα του οποίου ανήκει εξ ολοκλήρου στη ΔΕΗ – με πάγια περιουσιακά στοιχεία λογιστικής αξίας περί τα 3,5 δις €. Ευρίσκεται δε στην καρδιά της ενεργειακής μετάβασης της χώρας σε ένα νέο, σύγχρονο, καινοτόμο και καθαρό ενεργειακό σύστημα που δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς αυτόν – οπότε αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο στόχαστρο των ξένων, αφού υπόσχεται σίγουρα και μεγάλα μελλοντικά κέρδη. 

Υπενθυμίζουμε εδώ πως έναν περίπου μήνα πριν η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, λόγω του τραγικού περιστατικού με το καλώδιο στον Πόρο που στοίχισε τρεις ανθρώπινες ζωές – χωρίς όμως να αναλάβει καμία ευθύνη η διοίκηση της 100% μητρικής του, της ΔΕΗ. Η σημερινή επιστολή δε εναντίον του, τον κατηγορεί πως είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά των συστηματικών και στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι ανέρχονται σε 1.477.000, με ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπερβαίνουν το 1,5 δις €! 

Ισχυρίζεται δηλαδή πως υπάρχουν 1,5 εκ. Έλληνες στρατηγικοί κακοπληρωτές, όταν όλοι γνωρίζουν πόσα χρωστάει το δημόσιο στη ΔΕΗ, η ίδια η ΝΔ κοκ. – ενώ περιμένουμε ακόμη απάντηση για την τιμή που αγοράζει το ρεύμα ο όμιλος Μυτιληναίου (πηγή). 

Εύλογα λοιπόν συμπεραίνεται από τα παραπάνω πως επιδιώκεται η γενικότερη απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, ενδεχομένως για να παραχωρηθεί έναντι «πινακίου φακής» σε ξένους, Ιταλούς ή άλλους, που γνωρίζουν πολύ καλά την αξία του – ακριβώς όπως συμβαίνει με τη ΔΕΗ, την οποία ο αρμόδιος υπουργός απαξιώνει όπου και όπως μπορεί, χωρίς να του γίνεται καμία απολύτως παρατήρηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Προφανώς δε θα ακολουθήσουν ανάλογες ενέργειες για άλλες εταιρείες, με στόχο τη χειραγώγηση των Ελλήνων – έτσι ώστε να μην αντιταχθούν στις ιδιωτικοποιήσεις σε εξευτελιστικές τιμές που στην ουσία είναι κρατικοποιήσεις από άλλες χώρες (ανάλυση). 

Δυστυχώς η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την άγνοια της πλειοψηφίας, σε σχέση με τα πραγματικά μεγέθη και την αξία αυτών των εταιριών, καθώς επίσης την εύλογη απέχθεια των Πολιτών στο διεφθαρμένο συνδικαλισμό – ενώ ο κ. Χατζηδάκης φαίνεται πως έχει αναλάβει την εκποίηση του συνόλου του ενεργειακού τομέα της χώρας μας, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, παρά το ότι δεν θα το έκανε καμία χώρα στον πλανήτη. Πόσο μάλλον η Ελλάδα που διαθέτει ενεργειακά αποθέματα, ενώ αποτελεί τη σημαντικότερη χώρα διέλευσης ενεργειακών αγωγών προς την Ευρώπη. Ντροπή!


Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου