MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Γελάνε και οι πέτρες! Ο Τσίπρας προτείνει την καθιέρωση λαϊκού δημοψηφίσματος

( John.k : Εν τω μεταξύ , γαργάρα για το άρθρο 86 του Συντάγματος  περί ευθύνης υπουργών.... τσιμουδιά άπαντες. Για ένα περίεργο λόγο σύσσωμη η Συμπολίτευση μαζί με την Αντιπολίτευση , με ένα στόμα μια φωνή, συμφωνούνε σε όλα στο σχετικό θέμα στο να μην αρθεί καμιά ασυλία βουλευτών και νόμος περί ευθύνης υπουργών ... να μην μπορεί δηλαδή , η Δικαστική εξουσία να ελέγξει την Νομοθετική εξουσία .... Η Νομοθετική εξουσία , μονάχη της χορεύει , και ότι γουστάρει κάνει, δηλαδή .... "δημοκρατικά" και ωραία ... Ξεπουλάει και την πατρίδα, άμα λάχει, και δεν δίνει και λογαριασμό σε κανένα.

"Δημοκρατία" της Μπανανίας,  δηλαδή ......   )

Ο τρίτος άξονας πρότασης ΣΥΡΙΖΑ αφορά στην ενίσχυση της δημοκρατίας και της εμπλοκής του λαού στη λήψη των αποφάσεων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή η πρόταση έρχεται ως δικαίωση ενός μαζικού λαϊκού αιτήματος, ιδιαίτερα την περίοδο των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στη λιτότητα το 2011-2012, για περισσότερη και βαθύτερη δημοκρατία, για συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Προτείνουμε λοιπόν την καθιέρωση λαϊκού δημοψηφίσματος αλλά και λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. Ταυτόχρονα θεσπίζουμε την υποχρέωση να κυρώνεται με δημοψήφισμα κάθε διεθνής συνθήκη η οποία παραχωρεί κυριαρχικές αρμοδιότητες της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι η άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύει μια ιδεολογική διαφορά με τη ΝΔ και μια διαφορετική αντίληψη που αντιμετωπίζει την πλειοψηφία ως αδαή.

Πηγή : enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου