MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Η υπανάπτυξη και η δρομολογηθείσα διάλυση της Ελλάδας δεν οφείλονται σε ανικανότητα του λαού της. Δεν είναι έστω κάποιο λάθος. Είναι επιλογή της ελίτ της.

Ο λαός, βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση και αισθανόμενος ότι πνίγεται, θέλει να αντιδράσει αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να αντιδράσει, γιατί το συγκεκριμένο πολίτευμα της επαγγελματικής πολιτικής ολιγαρχίας που έχουμε, του έχει δεμένα τα χέρια.


Ταυτόχρονα, ακόμα και όταν κάποιοι ανησυχούν και αρχίζουν να μιλάνε, όπως τώρα τα ελληνόπουλα της Μακεδονίας, δηλαδή οι μαθητές των σχολείων της Βορείου Ελλάδας, αμέσως κατηγορούνται από το καθεστώς ως φασίστες, εθνικιστές και ναζί.

Η μόνη που θα μπορούσε να σηκώσει φωνή και να αφυπνίσει τις λαϊκές συνειδήσεις, είναι η πνευματική ελίτ. Όμως η δική μας κρατικοδίαιτη πνευματική ελίτ, σιωπά και αφήνει το καθεστώς να ρημάζει τη χώρα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου