MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Deutsche Bank: Εξαφανίστηκαν 5 τρισ. δολάρια από τις παγκόσμιες αγορές τον Οκτώβριο 2018

Εξαφανίστηκαν τρισεκατομμύρια δολάρια από τις παγκόσμιες αγορές τον Οκτώβριο 2018 

Το sell-off των τελευταίων εβδομάδων «εξαφάνισε» από τις παγκόσμιες αγορές μετοχών και ομολόγων περίπου 5 τρισεκ. δολάρια τον τρέχοντα Οκτώβριο, σύμφωνα με την ανάλυση της Deutsche Bank.

Από το 2017, να σημειωθεί πως η συνολική αξία των εν λόγω αγορών έχει αυξηθεί κατά 15 τρισεκ. δολάρια.

Βέβαια, όπως αναφέρουν οι οικονομολόγοι της γερμανικής τράπεζας, προς το παρόν το sell-off, το οποίο αποδίδεται εν μέρει στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, δεν έχει βλάψει επί του παρόντος την παγκόσμια οικονομία. 

Η Deutsche εκτιμά ότι, ακόμη και αν δεν αποκατασταθεί σύντομα το κλίμα στις αγορές, η πίεση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) να επανεκτιμήσει τη νομισματική τους πολιτική, θα συνεχίσει να αυξάνεται.

"Οι ακαδημαϊκές μελέτες για το φαινόμενο του πλούτου βρήκαν ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν αντιδρούν στις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις του πλούτου τους, αλλά, αντίθετα, αντιδρούν σε έναν κινητό μέσο όρο όπου βρίσκονται τα επίπεδα πλούτου τους.

Η πρόσφατη αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές δεν θα πρέπει να επηρεάσει δραματικά την προοπτική της Fed, εκτός και αν γίνει πιο σοβαρή και παρατεταμένη. (…)", σχολιάζεται.

Τούτου λεχθέντος, μια περαιτέρω πτώση των μετοχών κατά 10%, η οποία θα φέρει τις συνολικές απώλειες σε περίπου 15% από τα επίπεδα ρεκόρ, θα οδηγήσει τη Fed σε αναθεώρηση των πολιτικών της.



Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου