MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΕΤΑ ΑΠΟ «ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ

Εδώ και δεκαετίες οι Σκοπιανοί ήθελαν «Μακεδονική» εθνικότητα και «Μακεδονική» γλώσσα, γιατί αυτά είναι εκείνα τα στοιχεία που δημιουργούν φυλετική διάκριση και εθνικιστικό αλυτρωτισμό. Αντίθετα την δήθεν άρνηση της σύνθετης ονομασίας, την έριχναν ως "δούρειο ίππο" για αποπροσανατολισμό και εστίαση όλης της προσοχής μόνο σ’ αυτό.

Ήρθε λοιπόν η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά και μετά από πολύ «σκληρή διαπραγμάτευση», κατάφερε όχι μόνο να πάρουν οι Σκοπιανοί ό,τι ποθούσαν, αλλά να προστεθούν και νέα κέρδη για τους Σκοπιανούς:

Αφενός απαγόρευσε με φυλάκιση εκείνους εκ των Ελλήνων που δεν θα δέχονται τη συμφωνία και αφετέρου δημιούργησε αναθεωρητική διαδικασία και έθεσε σε αναθεώρηση ολόκληρη την ιστορία μας, που πρέπει να ξαναγραφεί μαζί με τη σύμφωνη γνώμη των Σκοπιανών και ταυτόχρονα έθεσε υπό αμφισβήτηση τα οικονομικά συμφέροντα των Ελλήνων που έχουν συνδέσει την οικονομική τους δραστηριότητα με το όνομα της Μακεδονίας μας.

Αν αυτό δεν μειώνει τα ελληνικά δίκαια και τα ελληνικά συμφέροντα τότε τι ακριβώς κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου