MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Πριν τρεις μέρες, κάποιος θυρωρός ενός κτιρίου, μου έδειξε δύο τύπους στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, που έμοιαζαν περισσότερο με μπαχαλάκηδες αντιεξουσιαστές (φθαρμένα τζιν, μπουφάν με κουκούλα, γένια, σκούφους κ.λ.π.). Μου είπε δε ότι είναι μυστικοί αστυνομικοί οι οποίοι φυλάνε έναν ιδιώτη συμβολαιογράφο που είναι στο κτίριο και ο οποίος κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και φυσικά αμείβεται γι' αυτή τη δουλειά.

Ούτε επίσημη στολή φορούσαν, ούτε διακριτικά, τουλάχιστον για να προστατεύονται παράλληλα και οι υπόλοιποι ένοικοι του κτιρίου.

Μου είπε μάλιστα ότι είναι δύο βάρδιες 9 πμ – 2 μμ και 2 μμ έως 9 μμ.

Από καθαρή περιέργεια πέρασα από εκεί και τις επόμενες μέρες το πρωϊ και είδα πάλι μυστικούς αστυνομικούς να είναι εκεί με τις ίδιες περίπου αμφιέσεις.

Απορώ, είναι δουλειά της αστυνομίας να προστατεύει ιδιώτες επαγγελματίες που μόνοι τους επέλεξαν να κάνουν αυτή τη δουλειά με κέρδος; Ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες φορολογούμενοι πολίτες στερούνται της φύλαξης αυτών των αστυνομικών που πληρώνουν με τους φόρους τους, εγκαταλειμμένοι στο έλεος των κακοποιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου