MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Reuters: Η ανεργία γονατίζει την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας πολλά παιδιά

Τραγικά στοιχεία για την ανεργία και τον αντίκτυπο της φτώχειας στα παιδιά παρουσιάζει το Reuters. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 1/4 του εργατικού δυναμικού της Ελλάδος είναι άνεργο και το 1/4 των παιδιών αυτού του αδρανούς εργατικού δυναμικού ζουν σε συνθήκες φτώχειας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters, βασισμένο στα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ». 

Ως αποτέλεσμα αυτής της πικρής πραγματικότητας, σημειώνει το πρακτορείο, είναι ότι όλο και περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να ζητούν βοήθεια για την φροντίδα των παιδιών τους από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Όμως, προσθέτει, και αυτών οι συντάξεις έχουν περικοπεί σημαντικά, «πολλές και διαδοχικές φορές», και έτσι το πρόβλημα της φτώχειας επιτείνεται. 

Το δημοσίευμα του πρακτορείου κάνει αναφορά στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στο αθηναϊκό προάστιο της Καλλιθέας, το οποίο είχε ιδρυθεί πριν από έναν αιώνα για τα ορφανά πολέμου και που «μετά βίας μπορεί τώρα να ανταποκριθεί στον αριθμό των γονέων που στρέφονται σε αυτό αναζητώντας βοήθεια. Αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους εκεί όλη την εβδομάδα». 

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 15/03/2017 16:34

Πηγή : http://mignatiou.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου