MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Βαρουφάκης: Αυτό είναι το σχέδιο Σόιμπλε που λέγεται 3ο Μνημόνιο και που πραγματικά αποσκοπεί

Είναι θετικό ότι οι φασίστες υπέστησαν ήττα στην Ολλανδία, αλλά είναι προβληματικό ότι ένας σκληρός δεξιός ήρθε πρώτος, άρα το κύμα αμφισβήτησης της λιτότητας και των περιοριστικών πολιτικών στην Ευρώπη αμφισβητείται από τα δεξιά , είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον 9.84. 

Η ήττα Ντάισελμπλουμ, σημείωσε ότι δεν του δημιουργεί καμία αίσθηση, αφού όπως είπε «δεν πυροβολείς τον ταχυδρόμο», αλλά τους εκφραστές πολιτικών πίσω από αυτόν. 

Η αξιολόγηση είναι το επόμενο στάδιο του σχεδίου Σόιμπλε για Grexit και η μόνη λύση εντός του ευρώ, είναι η διαπραγμάτευση για κούρεμα του χρέους, άλλος δρόμος δεν υπάρχει όπως είπε, προαναγγέλλοντας την έκδοση του βιβλίου του, όπου θα υπάρχει όλο το παρασκήνιο και τα πρακτικά των κρίσιμων στιγμών του πρώτου εξαμήνου του 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου