MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση - κόλαφος για τα κόμματα - Τι αισθάνονται οι Έλληνες

Πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017 «βλέπουν» 6 στους 10 Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας Real News. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά... 

πως το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στη χώρα είναι πολύ πιθανό, λόγω σύγκρουσης με τους δανειστές, αλλά και κοινωνικής αναταραχής. 

Όσον αφορά στο πώς αισθάνονται οι Έλληνες αυτή τη στιγμή, λίγο πριν μπει η νέα χρονιά, τα πράγματα είναι, λίγο έως πολύ, αναμενόμενα. Έτσι, οι λέξεις που εκφράζουν τους πολίτες είναι «ανησυχία» (σε ποσοστό 63,1%), «φόβος» (47,9%), «οργή» (29,7%) και «ντροπή» (24,3%). 

Μάλιστα, η απαισιοδοξία γίνεται εμφανής και από το ότι περίπου 8 στους 10 (ποσοστό 77%) πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα σημερινά επίπεδα ζωής τους και το 2017. 

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα, η αγωνία των πολιτών είναι μεγάλη, καθώς το 61,7% φοβάται ότι θα υπάρξει «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία. 

Επίσης, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα του εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου